Догађаји

eTwinning Национални тим за подршку у Србији организује низ догађаја током целе године како би на најбољи начин представио eTwinning портал и могућности које он пружа. Фондација Темпус у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Просветним саветом, предшколским установама, средњим и основним школама широм Србије, Националним тимовима за подршку других земаља чланица eTwinning портала, Централном службом за подршку са седиштем у Бриселу, организује информативне дане, годишње конференције, семинаре, радионице и обуке путем интернета, о чему се можете детаљније информисати у наставку.

Догађаји у организацији Националне службе за подршку:

 

Информативни дани и конференције

 

eTwinning је у Србији покренут крајем јануара 2015 године, Фондација Темпус је тим поводом 12. фебруара 2015 године организовала први eTwinning информативни дан. Овом догађају је присуствовало преко 150 наставника, учитеља, васпитача, директора итд. Присутнима су се обратили представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Просветног савета, као и eTwinning амбасадорка из Хрватске и наставница из Власотинца која је учествовала на eTwinning пројекту као школа гост и пре него што је eTwinning стигао у Србију. Након одржаног информативног дана, знатно је порастао број регистрованих еТвинера и број покренутих пројеката. Презентације са првог eTwinning информативног дана у Србији можете погледати овде.

  eTwinning_info_dan

Годишња eTwinning конференција одржана је 23. новембра 2016. године у Регионалном цетру у Нишу.

Годишња eTwinning конференција одржана је 2. децембра 2015. године у хотелу Метропол у Београду. Презентације са Конференције можете погледати овде.

Представљање eTwinning-а на другим догађајима

eTwinning Национални тим за подршку је крајем 2014 године започео промотивне активности везане за могућност Србије да учествује у eTwinning порталу. Како је eTwinning једна од активности унутар кровног Еразмус+ програма за који у Србији одговорна Фондација Темпус Еразмус+ канцеларија, сам портал је представљен на догађајима које је Фондација Темпус организовала крајем 2014 године.

Радионице

eTwinning национални тим за подршку је у периоду од 1. септембра до 30. децембра 2016. године организовао пет акредитованих семинара за почетнике и искусне еТвинере.

Током марта и априла месеца 2015 године, eTwinning Национални тим за подршку је одржао неколико радионица по Србији. eTwinning је представљен у Нишу, Новом Саду, Смедеревској Паланци, Крагујевцу, Зајечару, Лесковцу, Суботици и Београду. Радионице су биле интерактивног карактера и укључивале су показне вежбе и примере. Као резултат, број пројеката које су покренули или им се прикључили еТвинери из Србије се знатно повећао. Презентације са ових догађаја можете погледати овде.

eTwinning workshop Subotica

Усавршавање путем интернета (Learning events)

Усавршавање путем интернета (Learning events) представља кратке интензивне догађаје који обухватају бројне теме. еТвинери добијају обавештења о овој врсти усавршавања на порталу на почетној страни своје eTwinning радне површине, где се поред тема и назива догађаја налазе и линкови за пријављивање.

Вебинари

Национални тим за подршку ће започети са организацијом вебинара у другој половини 2015. године о чему ће на време обавестити све запослене у васпитно образовним установама.

Догађаји у организацији Централне службе за подршку и Националних тимова за подршку других земаља

Централна служба за подршку (CSS) са седиштем у Бриселу у сарадњи са Националним тимовима за подршку свих земаља учесница на eTwinning порталу (NSS) повремено организују конференције намењене свима онима који су регистровани на порталу, користе могућности које портал нуди и желе да се додатно усавршавају. Национални тимови за подршку у сарадњи са колегама из других земаља, организују семинаре широм Европе са циљем да подрже сарадњу, повезивање и размену примера добрих пракси, као и да подрже еТвинере на њиховом путу професионалог усавршавања. Овакви семинари и конференције укључују интерактивне радионице и предавања, као и задатке за саме учеснике како би се што практичније и ефикасније пренела знања и идеје. О искуствима еТвинера из Србије који су учествовали на семинарима у Братислави и Хамбургу можете прочитати овде.

Напомена:

Национални тимови за подршку, сходно финансијским могућностима, бирају еТвинере који ће присуствовати догађајима. еТвинери не могу сами да одаберу и посете међународне догађаје без сарадње са Националним тимом своје земље.

Вебинари

Путем самог eTwinning портала могуће је бесплатно се прикључити обукама на интернету и вебинарима које организују Национални тимови за подршку, eTwinning Амбасадори али и сами еТвинери. Теме које се обрађују су широког спектра од коришћења самог портала до тема разврстаних по предметима или областима интересовања. Намењене су онима који тек почињу или онима који имају већ богато искуство у eTwinning-у. Национални тим за подршку редовно обавештава школе и предшколске установе о свим догађајима, а регистровани еТвинери информације о овим догађајима могу пронаћи на првој страни своје Радне површине.

Последње модификовано: децембар 23, 2016Публикације: