Инфо дани, радионице и вебинари

Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији организује посебне информативне дане како би најавила отворене конкурсе за подношење пројеката у склопу програма Еразмус+ што већем броју потенцијалних корисника. ИнАнтонела Ђорђо, Извршна агенција - Изградња капацитета у високом образовањуфо-дани су важни догађаји који доприносе ширењу информација о програму и служе као место разговора о пропозицијама конкурса и дефинисаним приоритетима.

Поред догађаја који најављују могућности конкурисања за пројекте у склопу програма Еразмус+, Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији организује и низ радионица за представнике и представнице институција високог образовања, школа, установа и организација у области стручног образовања и обука, као и оних у области образовања одраслих и њихових партнера које су заинтересоване да испред окупљеног конзорцијума конкуришу са одређеним пројектним предлогом. Радионице служе бољем упознавању правила и техничких пропозиција програма.

Конкурсни рок за Еразмус+ пројекте 2017

Фондација Темпус организује радионице посвећене развоју предлога пројеката за конкурс за пројекте изградње капацитета у високом образовању (некадашњи Темпус пројекти) у оквиру програма Еразмус+. Радионице су намењене представницима високошколских институција које планирају да конкуришу за пројекте изградње капацитета у високом образовању, или да у њима учествују као партнери.

Прве три радионице су биле посвећене припреми матрице логичког оквира пројеката (LFM), индикатора развоја пројекта и разради радних пакета.

Фондација Темпус организује и радионице са циљем припрема школа, установа и организација у области стручног образовања и обука, као и оних у области образовања одраслих за припрему и подношење КА1 пројеката мобилности у оквиру првог Националног позива Програма Еразмус+ ЕУ за 2017. годину. 
Радионице су намењене запосленима у школама и предшколским установама (државним и приватним), средњим стручним школама, организацијама цивилног друштва, предузећима и свим другим институцијама које се баве стручним образовањем и обукама, као и установама и организацијама које се баве образовањем одраслих, удружењима, стручним друштвима и свим осталим институцијама које се баве образовањем одраслих, а које планирају да конкуришу за пројекте мобилности.

 

Презентације са Инфо дана и радионица

 

Фондација Темпус организовала је:

 

Конкурсни рок за Еразмус+ пројекте 2016

Други конкурсни рок за Еразмус+ пројекте 2015

  • Национални Еразмус+ информативни дан у Београду са преко 300 учесника
  • Четири Еразмус+ информативна дана у четири универзитетска центра у Србији – Крагујевац, Ниш, Нови Сад и Нови Пазар
  • Шест радионица за разраду предлога Еразмус+ пројекта изградње капацитета у високом образовању. Две серије од по три тематски повезане радионцие одржане су у Новом Саду и Београду за представнике и представнице високошколских институција из Србије и њихових потенцијалних партнера који су припремали предлоге пројеката изградње капацитета у високом образовању.
  • Теме радионица су биле:
    • Радионица 1 – Креирање матрице логичког оквира
    • Радионица 2 – Разрада детаљног описа пројекта
    • Радионица 3 – Разрада радног плана и буџета пројекта

Повезане вести:

Архива везана за прошле конкурсне рокове:

Последње модификовано: новембар 4, 2017Публикације: