Недеља каријерног вођења и саветовања

Фондација Темпус – Euroguidance Центар, национални центар европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању, први пут организује,  „Недељу каријерног вођења и саветовања” са циљем информисања свих заинтересованих о новинама у овој области на европском и националном нивоу.

„Недеља каријерног вођења и саветовања” ће трајати од 03.  до 06. октобра и обухвата следеће догађаје:

  • 03.10. 2017. године од 10 до 11 часова вебинар: „Могућности за каријерне практичаре у оквиру ЕПАЛЕ платформе, пријава за учешће овде.
  • 04-05.10.2017. године:  Прекогранични семинар Euroguidance мреже: „Kаријерно вођење 4.0: Иновативне праксе за нове вештине”
  • покретање националног Europаss сајта
  • 6.10.2017. године: Пета годишња национална Еuroguidance конференција у оквиру које ће током предавања и панел дискусија бити приказани примери добрих пракси и иницијативе за унапређење и одржавање квалитета пракси у области каријерног вођења и саветовања представљaњем победника Националног такмичења у области каријерног вођења и саветовања из Србије, али и других земаља чланица Euroguidance мреже.

Дешавања у оквиру „Недеље каријерног вођења и саветовања” намењена су онима који учествују у систему КВиС– каријерни саветници, каријерни практичари, наставници, представници Националне службе за запошљавање, канцеларија за младе и других организација које су активне у овој области. Активности имају за циљ да се заинтересовани информишу о новостима у области каријерног вођења и саветовања (КВиС) на националном и европском нивоу, као и да се креирају могућности да остваре контакт са колегама из земље и иностранства и размене знања и искуства.