Састанци пројеката

Први координативни састанак за представнике високошколских институција које учествују у реализацији пројеката за изградњу капацитета у високом образовању у оквиру програма Еразмуса+

18. маја 2016. године, у Палати ”Србија”, одржан је први координативни састанак посвећен реализацији текућих пројеката за изградњу капацитета у високом образовању (CBHE). Скуп је отворен уводним излагањима представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР), проф. др Зоране Лужанин и управитеља Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији, гђе Марије Филиповић-Ожеговић. Састанку су присуствовали представници свих служби високошколских установа које учествују у реализацији текућих пројеката.

На састанку је било речи о значају текућих пројеката за процесе реформи високог образовања, али и о техничким и финансијским аспектима њихове реализације. Дискусији са учесницима су претходиле презентације везане за реализацију пројеката, односно истакнуте су најважније информације и препоруке које се тичу: релевантне документације, типова и начина правдања трошкова, праћења и мониторинг пројеката.

У наставку састанка се говорило о пројектима међународне кредитне мобилности, могућностима и предностима учешћа високошколских институција на овогодишњем Сајму високог образовања у Ливерпулу, као и о спровођењу CEEPUS програма у Србији.

Све презeнтације са састанка су доступне на следећим линковима:

1. Основне карактеристике Еразмус+ пројеката из области изградње капацитета у високом oбразовању 

2. Основне смернице за израду извештаја о напретку пројекта и спровођењу активности

3. Презентација са Координативног састанка са управама високошколских установа

 

 

 

 

 

Последње модификовано: јун 15, 2016Публикације: