Sastanci projekata

Prvi koordinativni sastanak za predstavnike visokoškolskih institucija koje učestvuju u realizaciji projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju u okviru programa Erazmusa+

18. maja 2016. godine, u Palati ”Srbija”, održan je prvi koordinativni sastanak posvećen realizaciji tekućih projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE). Skup je otvoren uvodnim izlaganjima predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), prof. dr Zorane Lužanin i upravitelja Fondacije Tempus – Erazmus+ kancelarije u Srbiji, gđe Marije Filipović-Ožegović. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih službi visokoškolskih ustanova koje učestvuju u realizaciji tekućih projekata.

Na sastanku je bilo reči o značaju tekućih projekata za procese reformi visokog obrazovanja, ali i o tehničkim i finansijskim aspektima njihove realizacije. Diskusiji sa učesnicima su prethodile prezentacije vezane za realizaciju projekata, odnosno istaknute su najvažnije informacije i preporuke koje se tiču: relevantne dokumentacije, tipova i načina pravdanja troškova, praćenja i monitoring projekata.

U nastavku sastanka se govorilo o projektima međunarodne kreditne mobilnosti, mogućnostima i prednostima učešća visokoškolskih institucija na ovogodišnjem Sajmu visokog obrazovanja u Liverpulu, kao i o sprovođenju CEEPUS programa u Srbiji.

Sve prezentacije sa sastanka su dostupne na sledećim linkovima:

1. Osnovne karakteristike Erazmus+ projekata iz oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju 

2. Osnovne smernice za izradu izveštaja o napretku projekta i sprovođenju aktivnosti

3. Prezentacija sa Koordinativnog sastanka sa upravama visokoškolskih ustanova

 

 

 

 

 

Poslednje modifikovano: jun 15, 2016Publikacije: