Омладински радници

У оквиру програма Еразмус+ омладински радник (Youth worker) јесте запослена особа или волонтер укључен у неформално учење, који подржава младе у њиховом личном социопедагошком и професионалном развоју.

Омладински радници из Србије имају могућност учешћа у међународним активностима, путем којих могу да унапреде постојеће и развију нове компетенције (знања, вештине и ставове). Пројекти омогућавају професионално усавршавање омладинских радника кроз међународне семинаре, тренинге, догађаје за успостављање контаката и сарадње, студијске посете, праћења рада организације из иностранства, и других активности.

Активности могу бити реализоване у оквиру Кључне акције 1 – Мобилност омладинских радника, као и Кључне акције 2 – Изградња капацитета у области младих (Омладински прозор за Западни Балкан) и Стратешка партнерства у области младих.

За ове активности не постоји старосна граница за учешће омладинских радника.

Више информација о актуелној понуди тренинга за учеснике из Србије можете пронаћи у Европском календару тренинга.

Поред учешћа на пројектима, омладински радници се могу регистровати у Бази тренера који раде са младима. Омладински радници који су учествовали у реализацији најмање три међународне обуке у области младих могу се регистровати на порталу „Trainers Online for Youth – TOY“, и тако омогућити организаторима оваквих активности да их пронађу и ангажују на својим активностима.

Последње модификовано: октобар 13, 2016Публикације: