Докторски програми

Еразмус Мундус, програм Европске уније из области образовања који је претходио програму Еразмус+, нуди један део могућности за комплетне докторске студије студирањем на неком од двадесетак доступних заједничких докторских програма. Уз њих, Еразмус Мундус у одређеним случајевима нуди и могућности за постдокторанде.

Стипендије Еразмус Мундус програма су увек пуне стипендије – уз месечни износ који је намењен покривању трошкова живота, плаћени су и трошкови школарине и путни трошкови, а обезбеђено је и здравствено осигурање.

Врло је важно истаћи да се ове стипендије односе на тачно одређене студијске програме – Еразмус Мундус заједничке докторске програме.

Хоризонт 2020Мари Склодовска Кири могућности за докторске студије

Још више могућности за докторске и постдокторске студије доступно је у Хоризонту 2020, програму Европске уније који је посвећен истраживању и иновацијама.

За тај програм у Србији је задужено Министарство просвете, науке и технолошког развоја. За сва питања и недоумице можете се обратити националним контакт особама, чији су контакти доступни на званичном порталу програма Хоризонт 2020 за Србију.

Последње модификовано: април 21, 2016Публикације: