Doktorski programi

Erazmus Mundus, program Evropske unije iz oblasti obrazovanja koji je prethodio programu Erazmus+, nudi jedan deo mogućnosti za kompletne doktorske studije studiranjem na nekom od dvadesetak dostupnih zajedničkih doktorskih programa. Uz njih, Erazmus Mundus u određenim slučajevima nudi i mogućnosti za postdoktorande.

Stipendije Erazmus Mundus programa su uvek pune stipendije – uz mesečni iznos koji je namenjen pokrivanju troškova života, plaćeni su i troškovi školarine i putni troškovi, a obezbeđeno je i zdravstveno osiguranje.

Vrlo je važno istaći da se ove stipendije odnose na tačno određene studijske programe – Erazmus Mundus zajedničke doktorske programe.

Horizont 2020Mari Sklodovska Kiri mogućnosti za doktorske studije

Još više mogućnosti za doktorske i postdoktorske studije dostupno je u Horizontu 2020, programu Evropske unije koji je posvećen istraživanju i inovacijama.

Za taj program u Srbiji je zaduženo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Za sva pitanja i nedoumice možete se obratiti nacionalnim kontakt osobama, čiji su kontakti dostupni na zvaničnom portalu programa Horizont 2020 za Srbiju.

Poslednje modifikovano: april 21, 2016Publikacije: