Фондација Темпус на сајму високог образовања у Ливерпулу

Фондација Темпус учествовала је од 13 до 16. септембра на годишњој конференцији за интернационализацију образовања EAIE (European Association for International Education) у Ливерпулу.

У склопу конференције организован је и сајам високог образовања, а Србију су, међу више од 5000 учесника из преко 90 земаља, представљали Фондација Темпус и Универзитет у Новом Саду, који је представљао Темпус пројекат СИПУС.

На штанду Study in Serbia је представљен целокупни систем високог образовања, као и база образовних могућности Study in Serbia, коју уређује Euroguidance центар у оквиру Фондације Темпус.

BeFunky Collage2

Посетиоце штанда претежно је интересовала сарадња са институцијама из Србије у оквиру програма Еразмус+, пре свега у погледу пројеката кредитне мобилности, као и билатерална сарадња са највећим универзитетима из Србије у различитим областима. С тим у вези, посетиоци су се посебно интересовали за студијске програме који се у Србији одржавају на енглеском језику.

Поред сајма, програм конференције је укључивао и велики број предавања, панел дискусија и постер сесија из области интернационализације високог образовања.