Еразмус акредитације за нову генерацију ЕУ програма у области младих 2021 – 2027

Европска комисија објавила је Позив за Еразмус акредитације у области младих, као део припрема за нову генерацију програма ЕУ 2021-2027 . Еразмус акредитације представљају алат за организације које желе да усмере своје активности ка прекограничној размени и сарадњи, а осмишљене су за организације које, на редовној основи, желе да спроводе активности мобилности зарад учења.

Додела Еразмус акредитације потврђује да организација апликант поседује одговарајуће и ефективне процесе и мере како би спроводила активности мобилности зарад учења у складу са стандардима највишег нивоа квалитета омладинских пројеката, а зарад опште користи у области младих. Више информација о Еразмус акредитацији у области младих могу се пронаћи на веб страници Еразмус сајта+.

 

Важне напомене:

· Акредитација неће бити предуслов за учешће у новом Еразмус програму у области младих;

· Очекује се да могућности финансирања акредитованих организација буду ограничене, као и да неће све пријаве акредитованих организација бити финансиране;

· Програмски водич за 2021. годину је у фази израде и очекује се да буде објављен на јесен 2020. године. У складу са тим, могуће су промене и правног оквира позива за акредитације;

· По изласку Програмског водича за 2021. годину биће објављене информације о специфичностима посебног позива за финансирање акредитованих организација, о роковима за подношење пријава, расположивим средствима и друге релевантне информације.

Фондација Темпус пружа континуирану подршку свима који су заинтересовани за подношење пројеката и акредитација у оквиру Еразмус+ програма. У склопу подршке, Фондација сваке године организује инфо дане и радионице за припрему Еразмус+ пројектних пријава. Тачне датуме и регистрационе формуларе објавићемо ускоро. Осим тога, Фондација пружа подршку за развој пројектне идеје и пријаве за акредитацију свима који желе да учествују.

Заинтересовани могу контактирати Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана 10-18 часова или Групу за младе, уз претходно заказивање. За приступ онлајн формулару за Еразмус акредитације у области неопходно је имати ЕU login налог.