Акредитовани семинар Каријерно вођење и саветовање у средњој школи у Нишу, Ваљеву и Ужицу

Национални центар  Euroguidance – Европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању током новембра организује три семинара за наставнике средњих школа ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школи”, акредитованог код ЗУОВ-а под редним бројем 47 у Каталогу програма стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/17. и 2017/18. годину.  

Одржавање ових семинара је и иницијатива у оквиру Европске недељe вештина стечених у стручном образовању (European Vocational Skills Week), која се одржава у периоду од 20.11. до 24.11. 2017. године, а чији је циљ да се истакну могућности и примери добре праксе у области стручног образовања и обука.

Семинари ће се одржати у следећим градовима:

•           Ниш, понедељак, 20. новембар 2017. (Угоститељско-туристичка школа, улица Мајaковског, бр. 2) – можете се пријавити попуњавањем регистрационог формулара.

Пријава је отворена до четвртка, 16. новембра 2017. у поноћ. Одабрани учесници ће потврду учешћа на семинару добити најкасније у петак, 17. новембра 2016. у подне.

•           Ваљево, среда 22. новембар 2017. (Економска школа „Ваљево“, улица Даничићева бр. 1) – можете се пријавити попуњавањем регистрационог формулара.

•           Ужице, четвртак 23. новембар 2017. (Музичка школа „Војислав-Лале Стефановић“, Трг Светог Саве бр.8) – можете се пријавити попуњавањем регистрационог формулара.

За семинаре у Ваљеву и Ужицу се можете пријавити путем наведених линкова, а најкасније до недеље, 19. новембра 2017. до поноћи. Одабрани учесници ће потврду учешћа на семинару добити најкасније у уторак, 21. новембар 2017. у подне.

Семинар ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школи“ је до сада похађао значајан број наставника широм Србије и оценио га као важну подршку за реализацију активности каријерног вођења и саветовања у средњој школи.

Семинар је осмишљен првенствено за наставнике са мало искуства у области каријерног вођења и саветовања. Учесници ће, поред упознавања са свим што појам каријерног вођења и саветовања подразумева, сазнати више о корисним ресурсима за наставнике и ученике на националном и европском нивоу. Поред тога, биће представљен приручник намењен наставницима средњих школа, који садржи примере активности каријерног вођења и саветовања које се успешно реализују у средњим школама.

Учешће на семинару је бесплатно. Број места је ограничен на 30 учесника.