Активности Информативног центра Фондације Темпус у новембру 2019. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током новембра 2019. године, организује догађаје:

 

Четвртак, 7. новембар

Презентација: Еразмус Мундус заједнички мастер програми – из прве руке

Презентација је намењена свим актуелним и свршеним студентима, који желе да се информишу о могућности за конкурисање за упис на целокупне стипендиране мастер студије на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма у академској 2020/2021. години.

На догађају ће између осталог бити речи о каталогу доступних мастер програма, условима и начину пријаве, најчешће траженој документацији, као и обухвату стипендија. Присутни ће такође имати прилику да од алумнисткиње програма сазнају више о току пријаве, селекције и студирања на једном од заједничких мастер програма.

Презентација се одржава у четвртак, 7. новембра од 17 до 18 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Теразије 39/I, Београд).

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 7. новембра у подне.


Среда, 13. новембар

Могућности за мобилност студената кроз Еразмус+ програм

У оквиру Еразмус+ недеље, у среду 13. новембра од 12 до 13 часова, Информативни центар организује вебинар намењен садашњим и будућим студентима на државним и приватним високошколским установама из Србије, као и свим другим заинтересованима за могућности учествовања у стипендираним студентским разменама на свим нивоима студија (основним, мастер и докторским), као и на стипендираним целокупним мастер студијама (Еразмус Мундус заједнички мастер програми).

Заинтересовани за овај догађај се могу пријавити путем овог регистрационог формулара  до 13.11.2019. у 10 часова.


Уторак, 19. новембар

Вебинар за ученике: Упознај занимања

Фондација Темпус – Национални Euroguidance центар организује интерактивно предавање путем интернета у оквиру ког ће ученици имати прилику да сазнају на које начине могу да прикупе информације о занимањима, факултетима као и да опишу карактеристике занимања и студијских програма који су њима важни и значајни.

Ученици се могу пријавити самостално, а такође наставници могу да пријаве и организују учешће групе својих ученика као део редовних школских активности.

Вебинар се одржава у уторак, 19.11.2019. у 12.30 часова, у трајању од 45 минута, а пријава је отворена путем овог регистрационог формулара до 18.11.2019. у 15 часова. Учесницима је потребан само рачунар са стабилном интернет везом, а вебинар могу пратити без обзира на место где се налазе.


Среда, 20. новембар (вебинар) и четвртак, 21. новембар (презентација)

Еразмус+ пројекти у области општег, стручног и образовања одраслих 

Једночасовни вебинар и презентација су намењени запосленима у основним и средњим школама, предшколским и установама за образовање одраслих, заинтересованим за учешће у Еразмус+ проjектима у предстојећем конкурсном року. Током догађаја, учесници ће се упознати са Еразмус+ пројектима мобилности и стратешких партнерстава, кроз које је могуће повезање и сарадња са колегама из Европе, као и како да такве пројекте користе за стручно и професионално усавршавање и развој своје установе.

Вебинар се одржава у среду, 20. новембра, од 13 до 14 часова.

Презентацијa се одржава у четвртак, 21. новембра, од 17 до 18 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

За пријаву на догађај је потребно попунити кратак регистрациони формулар.


Четвртак, 28. новембар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар ЦВ,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у четвртак, 28. новембра од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници попуњавањем регистрационог формулара најкасније до уторка, 26. новембра до 15 часова.


Петак, 29. новембар

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у петак, 29. новембра, са почетком у 15 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће сазнати основне информације о високом образовању у Србији и како да претраже доступне акредитованe високошколске установе и програме користећи каталог Study in Serbia, као и главне информације о њима (ниво студија, трајање програма, град и сл). На вебинару ће бити речи и о процедурама уписа и добијања визе, временском оквиру за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 29. октобра у 11 часова.


Сталне активности током новембра

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца новембра консултације се одржавају сваког четвртка (7, 14, 21. и 28. новембар) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, I спрат, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.


С
реда, 6, 20. и 27. новембар

Регистрација OID и PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју OID или/и PIC број – јединствене идентификаторе који се користе приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма.

Сесије се одржавају 6, 20. и 27. новембра од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет. 


Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.