Активности Информативног центра Фондације Темпус у октобру 2018. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током октобра 2018. године, организује низ догађаја:

 

Петак, 12. октобар

Еразмус+ пројекти и мобилност наставника

Догађај је намењен представницима школа, предшколских и установа за образовање одраслих који желе да сазнају више о Еразмус+ пројектима који омогућавају финансирање мобилности наставног и административног особља у европским земљама зарад професионалног усавршавања.

Презентација се одржава у петак, 12. октобра од 12:30 до 13:30 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Петак, 12. октобар

Како на студентску размену? 10 ствари које треба да знаш о Еразмус+ могућностима

Догађај је намењен студентима високошколских установа у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у оквиру програма Еразмус+.

Презентација се одржава у петак, 12. октобра од 18 до 19 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Ове активности одржавају се у оквиру иницијативе Erasmus days,  која обухвата више од 550 различитих догађаја намењених упознавању шире јавности са могућностима и резултатима Еразмус+ програма, који се, у току два дана (12. и 13. октобра), спроводе синхронизовано у више од 25 европских земаља.

 

Понедељак, 29. октобар

Вебинар за студенте и младе: Како до Еразмус+ мобилности?

Вебинар је намењен студентима, али и свим младима (до 30 година) који желе да сазнају најважније информације о могућностима за мобилност кроз Еразмус+ програм, попут студентских размена, целокупних мастер студија, волонтирања младих и омладинских размена. Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Среда, 31. октобар

Регистрација PIC броја: практична сесија

Представници организација и институција које планирају да по први пут учествују у Еразмус+ пројектима на сесији ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код потребан за учешће у програму Еразмус+. Сесија се одржава у среду, 31. октобра од 12 до 13 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

За учешће на сесији није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

 

Петак, 2. новембар

Презентација: Еразмус+ мреже и платформе за професионално усавршавање наставника

Догађај је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским и установама за образовање одраслих, који, независно од Еразмус+ пројеката, желе да се усавршавају и повезују са колегама у Европи путем Еразмус+ платформа и мрежа: eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice. Презентација се одржава у петак, 2. новембра од 17 до 18 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Ове активности одржавају се у оквиру Еразмус+ недеље (29. октобар – 2. новембар 2018.), а намењене су запосленима у школама и предшколским установама, практичарима и едукаторима у образовању одраслих, студентима и младима (узраста 13-30 година) и другим заинтересованима за учешће у Еразмус+ програму.

 

Уторак, 23. октобар

Моја Еразмус+ мобилност – искуства наставника из Србије

Презентација и разговор су намењени свима онима који желе да из личног искуства сазнају како изгледа једна мобилност кроз Еразмус+ програм, које све активности она обухвата и зашто је значајна за наставника лично, али и за целу школу. Догађај се одржава у уторак, 23. октобра у 17:30 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус, а своја искуства мобилности кроз Еразмус+ програм са колегама ће поделити наставници који су недавно боравили на мобилности у партнерским школама у Европи.

Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Четвртак, 25. октобар

Кораци у доношењу одлуке о избору средње школе и студија

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује предавање намењено ученицима завршних разреда основних и средњих школа, али и свим другим заинтересованима, у циљу подршке при доношењу одлуке о наставку образовања.

Предавање се одржава у четвртак, 25. октобра у 18 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Догађаји и активности изван Инфо центра

 

Четвртак, 4. октобар

Сајам стипендија Универзитета у Нишу

Током сајамског програма, у згради Ректората Универзитета у Нишу, Инфо центар Фондације Темпус представиће могућности за мобилност студената, наставног и ненаставног особља кроз програме Еразмус+ и ЦЕЕПУС, путем презентације и промотивног штанда (10-12 часова).

 

Уторак и среда, 16. и 17. октобар

Сајам стипендија Универзитета у Београду

Током оба дана сајамског програма, у згради Ректората Универзитета у Београду, Инфо центар Фондације Темпус представиће могућности за мобилност студената, наставног и ненаставног особља кроз програме Еразмус+ и ЦЕЕПУС, путем промотивног штанда (16.10. од 10:30 до 15:30 часова, 17.10. од 10 до 15 часова).

 

Понедељак, 29. октобар

Сајам стипендија Универзитета у Крагујевцу

Током сајамског програма, у згради Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Инфо центар Фондације Темпус представиће могућности за мобилност студената, наставног и ненаставног особља кроз програме Еразмус+ и ЦЕЕПУС, путем промотивног штанда (11-15 часова).

 

Сталне активности током октобра

 

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца октобра консултације се одржавају сваког четвртка (4.10, 11.10, 18.10, 25.10) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо Центра Фондације Темпус (Теразије 39, Београд). За ученике који нису из Београда разговори се одвијају путем скајпа.

Више информација и регистрациони формулар за заказивање консултација налазе се овде.

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Cваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова,  представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

Сви заинтересовани који желе да се информишу о могућностима које су им на располагању кроз Еразмус+ и CEEPUS програме и другим активностима Фондације Темпус, у наведеним терминима могу добити све потребне информације слањем поруке на Facebook страници Фондација Темпус.

 

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.