Активности Информативног центра Фондације Темпус у јуну 2020.

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током јуна 2020. године организује догађаје:

· Вебинар: ЦЕЕПУС размене за студенте и академско особље – нови конкурсни рок, 4. јун, 16-17 часова

· Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника, 9. јун, 15-16 часова

· Вебинар: Прилике и иницијативе за младе и студенте – Eurodesk opportunity finder и Еразмус+ виртуалне размене, 11. јун, 16-17 часова

· Вебинар: Избор средње школе, 12. јун, 12.30-13.15 часова

· Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката, 19. јун, 13-14 часова

· Вебинар: Активности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама, 24. јун, 13-14 часова

· Вебинар: Студирај у Србији, 30. јун, 16-17 часова

· Индивидуалне консултације: Шта да радим после матуре? 4, 11, 18, 25. јун, 14-17 часова

 

Четвртак, 4. јун Вебинар: CEEPUS размене за студенте и академско особље – нови конкурсни рок

Имајући у виду да је почетком маја отворен конкурс за пријављивање за размене унутар CEEPUS мрежа за 2020/2021. годину, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија организује вебинар у циљу информисања свих заинтересованих студената и предавача са државних високошколских установа у Србији о могућностима и начину пријаве за CEEPUS мобилности.

CEEPUS је средњеевропски програм универзитетске размене који студентима и академском особљу са државних високошколских уста-нова из Србије омогућава академске боравке у земљама средње и југоисточне Европе.

Вебинар се одржава у четвртак, 4. јуна у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар до 4. јуна у 12 часова.

 

Уторак, 9. јун Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих. Присутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавање и повезивање са колегама широм Европе путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice), независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима.

Вебинар се одржава 9. јуна, од 15 до 16 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 9. јуна у 10 часова.

 

Четвртак, 11. јун Вебинар: Прилике и иницијативе за младе и студенте – Eurodesk opportunity finder и Еразмус+ виртуалне размене

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама и иницијатива за младе у иностранству. Учесници ће се упознати са Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству.

На вебинару ће такође бити речи и о Еразмус+ виртуалним разменама које нуде могућност младима и студентима из Србије да, кроз различите онлајн активности са младима и студентима из других земаља Европе и јужног Медитерана унапреде своје компетенције и развију интеркултуралне вештине.

Вебинар се одржава у четвртак, 11. јуна у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 11. јуна у 13 часова.

 

Петак, 12. јун Вебинар: Избор средње школе

Вебинар, који се одржава 12. јуна 2020. године од 12.30 до 13.15 часова, намењен је ученицима 8. разреда основних школа, као подршка при размишљању о средњим школама (образовним профилима) и њиховом рангирању приликом састављања листе жеља. Поред постављања честих питања и дилема са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе, биће представљене практичне смернице за доношење одлуке о наредном нивоу образовања. Пријављивање се врши до 11. јуна у 12 часова попуњавањем пријавног формулара.

 

Петак, 19. јун Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у будућем периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката. Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката.

Између осталог, биће речи о информацијама доступним на сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, водичу за Еразмус+ програм, платформи Erasmus+ project results, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације).

Вебинар се одржава у петак, 19. јуна у 13 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 19. јуна у 10 часова.

 

Среда, 24. јун Вебинар: Активности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама

Вебинар има за циљ информисање о доступним ресурсима и активностима Euroguidance и Europass центара Фондације Темпус који служе стручном усавршавању наставника, стручних сарадника и других запослених у основим и средњим школама и активних у области каријерног вођења и саветовања, укључујући акредитоване обуке, базу образовних могућности, активности у оквиру уписне кампање и слично.

Вебинар се одржава у петак, 24. јуна 2020. године у 13 часова, а пријава је отворена путем регистрационог формулара до 24. јуна у 10 часова.

 

Уторак, 30. јун Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у уторак, 30. јуна, са почетком у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији. Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (ниво студија, трајање студија, језик извођења наставе итд).

На вебинару ће детаљније бити представљен каталог Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици да добију одговоре и на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 30. јуна у 13 часова.

 

Сталне активности током јуна

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца јуна, консултације се одржавају искључиво онлајн, путем Скајпа, сваког четвртка (4, 11, 18, 25. јун) у периоду од 14 до 17 часова. За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације заинтересовани могу контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.