Активности Информативног центра Фондације Темпус у априлу 2020. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током априла  2020. године организује догађаје:


Петак, 3. април

Вебинар: Еразмус+ спорт: пројекти Малих колаборативних партнерстава

Једночасовни вебинар намењен je представницима спортских клубова, друштава, савеза, удружења, као и другим организацијама и установама активним у области спорта, који желе да сазнају више о пројектима Малих колаборативних партнерстава у области спорта у оквиру Еразмус+ програма (рок продужен до 21. априла 2020. године). Учесници вебинара ће имати прилику да се информишу о условима учешћа и правилима финансирања пројеката Малих колаборативних партнерстава, као и да добију практична упутства за подношење предлога пројеката.

Вебинар се одржава у петак, 3. априла, од 13 до 14 часова. За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 3. априла у 10 часова.Уторак, 7. април

Вебинар: Како да самостално учим? – савети за успешно учење код куће

У оквиру овог интерактивног предавања ученици имају прилику да унапреде своје вештине учења и организације и сазнају нешто више о разноврсним приступима учењу.

Вебинар се одржава у уторак 9. априла, са почетком у 12.30 и трајаће до 13.15 часова.

За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је 6. април у 12 часова.


 

Четвртак, 9. април

Вебинар: Како савладати трему пред завршни испит

У оквиру ове теме ученици основних школа ће имати прилику да сазнају различите начине за превазилажење треме и осмисле свој план за суочавање са тремом приликом полагања завршног испита.

Вебинар се одржава у четвртак 9. априла, са почетком у 12.30 и трајаће до 13.15 часова.

За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је 8. април у 12 часова.


 

Петак, 10. април

Вебинар: Регистрација OID/PIC – најчешћа питања и недоумице

Вебинар је намењен представницима свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима и немају регистрован OID/PIC број, као и свим заинтересованим који желе да сазнају више о поступку регистрације OID/PIC бројa – јединствениx идентификаторa за учествовање у Еразмус+ пројектима.

На вебинару ће бити презентован поступак регистрације OID/PIC броја кроз одговоре на најчешће постављана питања корисника. Охрабрује се активно учешће свих учесника, који ће кроз интерактивну форму вебинара имати прилику да отклоне недоумице у вези са процедуром регистрације OID/PIC броја.

Вебинар се одржава у петак, 10. априла са почетком у 13 часова, а пријава се врши попуњавањем кратког регистрационог формулара, до 10. априла у 10 часова.


 

Понедељак, 13. април

Вебинар: Erasmus+ project results – претрага базе одобрених пројеката и организација

Вебинар је пре свега намењен представницима организација и установа у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном периоду учествују у пријавама Еразмус+ пројеката или сазнају и користе резултате спроведених пројеката, али и представницима осталих организација и установа, као и појединцима који желе да сазнају више о Erasmus+ project results –платформи свих до сада одобрених Еразмус+ пројеката.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају шта све садржи ова платформа, како се врши претрага пројеката и организација које су у њима учествовале, и на тај начин је искористе је као инспирацију за своје будуће пројекте и потрагу за партнерским организацијама.

Вебинар се одржава у понедељак, 13. априла у 13 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 13. априла у 10 часова.


 

Среда, 15. април

Вебинар: Прилике за мобилност младих и студената – Eurodesk opportunity finder и European Youth Portal

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани за мобилност у иностранству. Учесници ће сазнати више о Eurodesk бази могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и о Европском порталу за младе који даје додатне информације у сврху планирања путовања, попут савета, искустава младих са мобилности, организација које учествују у програмима волонтирања и слично.

Вебинар се одржава у среду, 15. априла у 13 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 15. априла у 10 часова.


 

Среда, 22. април

Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих. Вебинар се одржава 22. априла са почетком у 13 часова.

Присутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавање и повезивање са колегама широм Европе, путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), а независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима.

За пријаву на догађај је потребно попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 22. априла у 10 часова.


 

Четвртак, 23. април

Вебинар: Како савладати трему пред пријемни испит

У оквиру ове теме ученици средњих школа ће имати прилику да се сазнају различите начине за превазилажење треме и осмисле свој план за суочавање са тремом приликом полагања пријемног испита.

Вебинар се одржава у четвртак 23. априла, са почетком у 12.30 и трајаће до 13.15 часова.

За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је 22. април у 12 часова.


 

Четвртак, 30. април

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у четвртак, 30. априла, са почетком у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и о доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студијама у Србији (ниво студија, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљен каталог Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа и добијања визе, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 30. априла у 13 часова.


 

Сталне активности током априла

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца априла консултације се одржавају искључиво онлајн, путем Скајпа, сваког четвртка (2, 9, 16, 23, 30. април) у периоду од 14 до 17 часова.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар. 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.