Активности Информативног центра у августу 2019. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током августа 2019. године, организује догађаје:


Уторак, 13. август

Алати и ресурси за представљање и мобилност студената и младих у Европи

Презентација је намењена свим студентима, младим особама и омладинским радницима који желе да се информишу о бесплатним алатима и ресурсима на европском нивоу који пружају могућност за представљање и унапређење знања и вештина, као и мобилност зарад формалног и неформалног учења и усавршавања.

На догађају ће између осталог бити речи о Europass алатима (CV, језички пасош), о Eurodesk претраживачу могућности (студије, праксе, волонтирање, стипендије), као и о порталима: Европском омладинском порталу, SALTO, EURAXESS и EURES порталу.

Презентација се одржава у уторак, 13. августа у 17 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Теразије 39/I, Београд).

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар.

 

Петак, 23. август

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у уторак, 30. јула, са почетком у 17 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће сазнати основне информације о високом образовању у Србији и како да претраже доступне акредитованe високошколске установе и програме користећи базу Study in Serbia, као и главне информације о њима (језик извођења наставе, трајање програма, град и сл). На вебинару ће бити речи и о процедурама уписа и добијања визе, временском оквиру за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 23. августа у 15 часова.


Петак, 30. август

Вебинар: Културни шок и како га превазићи

Вебинар је пре свега намењен студентима који се припремају за мобилност на неком од универзитета у државама Европе, али је отворен и за друге заинтересоване за тему. Током вебинара, учесници ће имати прилике да се упознају са фазама културног шока, смерницама за његово превазилажење и адаптирање на нову културу, али и „обрнутим“ културним шоком који може настати након повратка са мобилности. У оквиру презентације и вебинара, предвиђено је време током којег учесници могу постављати питања, изнети коментаре и дискутовати на тему.

Вебинар се одржава у петак, 30. августа у 17 часова, а за учешће је потребно попунити кратак пријавни формулар.


Сталне активности током августа

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца августа консултације се одржавају сваког четвртка (8, 15, 22. и 29. август) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, I спрат, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.