Активности Информативног центра Фондације Темпус у августу 2020. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током августа 2020. године организује догађаје:

 

 

Четвртак, 5. август

Вебинар: Омладинске размене и волонтирање кроз програме ЕУ

Вебинар је намењен младима (од 13 до 30 година), особама које раде са младима (омладинским радницима), као и свим заинтересованим који желе да сазнају више о међународним омладинским разменама кроз Еразмус+ програм и могућностима за волонтирање кроз нови програм Европске уније – Европску иницијативу за солидарност.

Вебинар се одржава у среду, 5. августа у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак регистрациони формулар до 5. августа у 12 часова.

 

Среда, 12. август

Вебинар: Eurodesk – конкурси и прилике за мобилност студената и младих

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама за мобилност студената и младих у Европи и другим корисним актуелним информацијама на ту тему. Учесници ће се упознати са Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и Европским омладинским порталом.

Вебинар се одржава у среду, 12. августа у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 12. августа у 12 часова.

 

 

Уторак, 25. август

Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих.

Присутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавање и повезивање са колегама широм Европе путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice), независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима.

Вебинар се одржава 25. августа, од 16 до 17 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 25. августа у 12 часова.

 

 

 

Четвртак, 27. август

Вебинар: Erasmus+ project results – претрага базе одобрених пројеката и организација

Вебинар је пре свега намењен представницима организација и установа у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном циклусу учествују у пријавама Еразмус+ пројеката или сазнају и користе резултате спроведених пројеката, али и представницима осталих организација и установа, као и појединцима који желе да сазнају више о Erasmus+ project results –платформи свих до сада одобрених Еразмус+ пројеката.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају шта све садржи ова платформа, како се врши претрага пројеката и организација које су у њима учествовале и на тај начин је искористе је као инспирацију за своје будуће пројекте и потрагу за партнерским организацијама.

Вебинар се одржава у четвртак, 27. августа у 16 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 27. августа у 12 часова.

 

 

Петак, 28. август

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у петак, 28. августа, са почетком у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (ниво студија, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљен каталог Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици да добију одговоре и на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 28. августа у 12 часова.

 

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.