Активности Информативног центра Фондације Темпус у децембру 2018. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током  2018. године, организује низ догађаја:


Четвртак, 6. децембар

Еразмус+ пројекти у области општег, стручног и образовања одраслих  

Догађај је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским и установама за образовање одраслих, заинтересованим за учешће у Еразмус+ проjектима у текућем конкурсном року. Током једночасовне презентације, учесници ће се упознати са Еразмус+ пројектима мобилности и стратешких партнерстава, кроз које је могуће повезање и сарадња са колегама из Европе, као и како да такве пројекте користе за стручно и професионално усавршавање и развој своје установе.

Презентацијa се одржава у четвртак, 6. децембра, од 17-18 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Среда, 12. децембар

Из прве руке Студирање на Еразмус Мундус заједничком мастер програму

Предавање је намењено свим заинтересованима за упис целокупних мастер студија у различитим државама Европе, који желе да из личног искуства сазнају како изгледа конкурисање и студирање на једном Еразмус Мундус заједничком мастер програму.

Догађај се одржава у среду, 12. децембра од 17-18 часова.

За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Четвртак, 13. децембар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у четвртак, 13. децембра од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру на europass@tempus.ac.rs.

Понедељак, 17. децембар

Моја Еразмус+ мобилност – Искуства наставника из Србије

Презентација и разговор су намењени свим наставницима који желе да из личног искуства наставника из Србије сазнају како изгледа једна мобилност кроз Еразмус+ програм, које све активности она обухвата и зашто је значајна за наставника лично, али и за целу школу. Догађај се одржава у понедељак, 17. децембра у 17:30 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

За пријаву за учешће на презентацији потребно је попунити кратак регистрациони формулар.

Петак, 21. децембар

Вебинар: Кораци у доношењу одлуке о избору средње школе и студија

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује вебинар намењен ученицима завршних разреда основних и средњих школа, али и свим другим заинтересованима, у циљу подршке при доношењу одлуке о наставку образовања.

Вебинар се одржава у петак, 21. децембра у 12.30 часова.

За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Догађаји и активности изван Информативног центра

 

Петак, 7. децембар

Информативне сесије о Еразмус+ програму за представнике школа, предшколских установа и организација у области младих

У сусрет новоотвореном позиву за Еразмус+ пројекте и конкурсном року за 2019. годину, представници Информативног центра Фондације Темпус одржаће серију предавања о могућностима за међународну сарадњу и професионално усавршавање запослених у школама, предшколским установама и омладинским организацијама кроз Еразмус+ програм. Учесници ће, кроз једночасовну презентацију сазнати како да се, кроз финансиране пројекте Еразмус+ програма, повежу и сарађују са колегама из Европе, као и како да такве пројекте користе за стручно и професионално усавршавање и развој своје установе. Термини и места одржавања ових презентација су:

  • петак, 7. децембар у 11 часова – Шабачка гимназија, Шабац (Mасарикова 13)
  • петак, 7. децембар у 14 часова – Градска управа, Лозница (Карађорђева 2)

За пријаву и додатне информације за наведене сесије можете се обратити Информативном центру Фондације Темпус путем мејла info@tempus.ac.rs или телефона 0113342430 (опција 1).

 

Сталне активности током децембра

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца новембра консултације се одржавају сваког четвртка (6, 13, 20. и 27. децембар) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Регистрација PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

Сесије се одржавају средом (5, 12, 19. и 26. децембар) од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.