Активности Информативног центра Фондације Темпус у јануару 2020. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током јануара  2020. године организује догађаје:

 

Четвртак, 16. јануар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у четвртак, 16. јануарa од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 15. јануара до 12 часова.

 

Понедељак, 20. јануар (вебинар) и уторак, 21. јануар (презентација)

Еуродеск – могућности за младе и студенте

Презентација и вебинар исте садржине намењени су студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима),  као и осталим заинтересованим за Eurodesk ресурсе, које могу користити у сврху информисања о могућностима за мобилност. Eurodesk мрежа пружа информације о могућностима за школовање, волонтирање, праксе, обуке, тренинге и различите врсте конкурса у иностранству.

Вебинар се одржава у понедељак, 20. јануара у 17 часова.

Презентација се одржава у уторак, 21. јануара у 17 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар.

 

Среда, 22. јануар (презентација) и четвртак, 23.  јануар (вебинар)

Еразмус+ пројекти стратешких партнерстава у области општег, стручног и образовања одраслих

Једночасовна презентација и вебинар су намењени запосленима у основним и средњим школама, предшколским и установама за образовање одраслих, заинтересованим за учешће у Еразмус+ проjектима стратешких партнерстава у актуелном конкурсном року (24. март 2020. године). Током догађаја, учесници ће се упознати са овим типом пројеката, који за циљ имају развој, размену и примену иновативних пракси и спровођење заједничких иницијатива које промовишу сарадњу, узајамно учење и размену искустава на европском нивоу.

Презентацијa се одржава у четвртак, 22. јануар, од 17 до 18 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (пријаве до 22. јануара у подне).

Вебинар се одржава у четвртак, 23. јануара, од 13 до 14 часова (пријаве до 22. јануара у подне).

За пријаву на догађај је потребно попунити кратак регистрациони формулар.


Петак, 24. јануар 

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у петак, 24. јануара, са почетком у 17 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће сазнати основне информације о високом образовању у Србији и како да претраже доступне акредитованe високошколске установе и програме користећи каталог Study in Serbia, као и главне информације о њима (ниво студија, трајање програма, град и сл). На вебинару ће бити речи и о процедурама уписа и добијања визе, временском оквиру за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 24. јануара у 14 часова.


Среда, 29. јануар (презентација) и уторак, 28. јануар (вебинар)

Како на студентску размену кроз програме Еразмус+ и CEEPUS?

Догађај је намењен студентима и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у оквиру програма Еразмус+ или CEEPUS.

Презентација се одржава  у среду, 29. јануара од 17 до 18 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Београд, Теразије 39/ I спрат). Вебинар се одржава у уторак, 28. јануара, сa почетком у 17 часова.

За пријаву за учешће на презентацији или вебинару, потребно је попунити кратак регистрациони формулар до уторка, 28. јануара у подне.


Среда,  30. јануар

Сесија подршке: Моја мобилност – шта могу да очекујем?

 

Сесија подршке је намењена студентима који ће током наредног семестра учествовати на мобилности. Циљ предавања је пружање подршке студентима у виду конкретних информација које су потребне како би се што боље припремили за предстојећу мобилност: шта очекивати на мобилности, шта је потребно урадити пре саме мобилности, коме се обратити и од кога очекивати информације и слично.

 

Предавање се одржава у среду, 30. јануара, у периоду од 17-18 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Београд, Теразије 39/ I спрат).

 

За пријаву за учешће на предавању, потребно је попунити кратак регистрациони формулар до уторка, 28. јануара у подне.

 

 

Сталне активности током јануара

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца јануара консултације се одржавају сваког четвртка  (9, 16, 23, 30. јануар) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, I спрат, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа, сваког уторка (14, 21 и 28. јануар).

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Регистрација OID и PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју OID или/и PIC број – јединствене идентификаторе који се користе приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма.

Сесије се одржавају 8, 15, 22 и 29. јануара од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.