Активности Информативног центра Фондације Темпус у јулу 2020. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током јула 2020. године организује догађаје:

 

Петак, 10. јул

Вебинар: CEEPUS размене за студенте и академско особље – нови конкурсни рок

 

Имајући у виду да је у мају отворен конкурс за пријављивање за размене унутар ЦЕЕПУС мрежа за 2020/2021. годину, као и да се почетком јула очекује објава позива за ванмрежне (тзв. freemover) мобилности, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија организује вебинар у циљу информисања свих заинтересованих студената и предавача са државних високошколских установа у Србији о могућностима и начину пријаве за CEEPUS мобилности.

CEEPUS је средњеевропски програм универзитетске размене који студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама средње и југоисточне Европе.

Вебинар се одржава у четвртак, 10. јула у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар до 10. јула у 12 часова.

Уторак, 14. јул

Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у будућем периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Између осталог, биће речи о информацијама доступним на сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, водичу за Еразмус+ програм, платформи Erasmus+ project results, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације).

Вебинар се одржава у уторак, 14. јула у 16 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 14. јула у 12 часова.

 

Среда 22. јул

Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника

 

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих.

Присутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавање и повезивање са колегама широм Европе путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice), независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима.

Вебинар се одржава 22. јула, од 16 до 17 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 22. јула у 12 часова.

 

Петак, 24. јул

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у петак, 24. јула, са почетком у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (ниво студија, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљен каталог Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици да добију одговоре и на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 24. јула у 12 часова.

Среда, 29. јул

Вебинар: Eurodesk – конкурси и прилике за мобилност младих

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама за мобилност младих у Европи и другим корисним актуелним информацијама на ту тему. Учесници ће се упознати са Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству.

Вебинар се реализује у склопу актуелне кампање #DontStopDreamingStartPlanning. Кампању спроводи европска мрежа Eurodesk, како би и у условима пандемије мотивисала младе да траже могућности за мобилност и користе услуге које ова мрежа пружа.

Вебинар се одржава у среду, 29. јула у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 29. јула у 12 часова.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

https://kvim.tempus.ac.rs/eurodesk-konkursi-i-prilike-za-mobilnost-mladih/