Активности Инфо центра Фондације Темпус у мају 2020.

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током маја 2020. године организује догађаје:

 

Понедељак, 11. мај

Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника

 

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих.

Присутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавање и повезивање са колегама широм Европе путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice), а независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима.

Вебинар се одржава 11. маја од 13 до 14 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 11. маја у 10 часова.

 

 

Уторак, 12. мај

Вебинар: CEEPUS размене за студенте и академско особље – нови конкурсни рок

Имајући у виду да се у току маја отвара конкурс за пријављивање за размене унутар CEEPUS мрежа за 2020/21. годину, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија организује вебинар у циљу информисања свих заинтересованих студената и предавача са државних високошколских установа у Србији о могућностима и начину пријаве за CEEPUS мобилности.

CEEPUS је средњеевропски програм универзитетске размене који студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама средње и југоисточне Европе.

Вебинар се одржава у уторак, 12. маја у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 12. маја у 12 часова.

 

 

Четвртак, 14. мај

Вебинар: Прилике и иницијативе за младе и студенте – Eurodesk opportunity finder и European Youth Portal

 

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама и иницијативама за младе у иностранству. Учесници ће се упознати са Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и о Европском порталу за младе који даје додатне информације у сврху планирања путовања, попут савета, искустава младих са мобилности, организација које учествују у програмима волонтирања итд. Осим тога, учесници вебинара ће бити информисани и о догађајима и иницијативама за младе на европском нивоу, попут EYE – Eвропског догађаја за младе.

Вебинар се одржава у четвртак, 14. маја у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 14. маја у 13 часова.

Уторак, 19. мај

Вебинар за студенте: Како да самостално и ефикасно учим?

 

У оквиру овог интерактивног предавања студенти и други заинтересовани имају прилику да науче нешто више о различитим стратегијама учења и упознају се са смерницама за бољу организацију и унапређење сопственог учења.

Вебинар у трајању од сат времена ће се одржати у уторак 19. маја, са почетком у 16 часова.

Да бисте пријавили своје учешће на вебинару, неопходно је да попуните кратак регистрациони формулар најкасније до понедељка, 18. маја, у 12 сати.

 

 

Среда, 20. мај

Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у будућем периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Између осталог, биће речи о информацијама доступним на сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, Водичу за Еразмус+ програм, платформи Erasmus+ project results, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације).

Вебинар се одржава у среду, 20. маја у 13 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 20. маја у 10 часова.

 

 

Петак, 22. мај

Вебинар: Активности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама

Вебинар има за циљ информисање о доступним ресурсима и активностима Euroguidance и Europass центара Фондације Темпус који служе стручном усавршавању наставника, стручних сарадника и других запослених у основним и средњим школама и активних у области каријерног вођења и саветовања, укључујући акредитоване обуке, базу образовних могућности, активности у оквиру уписне кампање и слично.

 

Вебинар се одржава у петак, 22. маја 2020. године у 13 часова, а пријава је отворена путем регистрационог формулара до 22. маја у 10 часова.

Петак, 22. мај

Вебинар: Од омладинских радника за омладинске раднике: САЛТО алати

 

Један од бројних позитивних исхода TCA програма јесу и разноврсни алати које омладински радници, након осмишљавања и испробавања у свакодневној пракси, нуде на коришћење својим колегама. Овај вебинар биће посвећен кратком представљању неких од алата који могу бити корисни омладинским радницима у њиховом будућем раду, а који су развијени као резултат претходно спроведених TCA активности.

Вебинар у трајању од сат времена ће се одржати у петак 22. маја, са почетком у 16:00 часова.

Учешће на вебинару је бесплатно, а пријава је отворена путем регистрационог формулара до четвртка, 21. маја, у 12 сати.

Понедељак, 25. мај

Вебинар: Erasmus+ project results – претрага базе одобрених пројеката и организација

Вебинар је пре свега намењен представницима организација и установа у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном циклусу учествују у пријавама Еразмус+ пројеката или сазнају и користе резултате спроведених пројеката, али и представницима осталих организација и установа, као и појединцима који желе да сазнају више о Erasmus+ project results – платформи свих до сада одобрених Еразмус+ пројеката.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају шта све садржи ова платформа, како се врши претрага пројеката и организација које су у њима учествовале и на тај начин је искористе као инспирацију за своје будуће пројекте и потрагу за партнерским организацијама.

Вебинар се одржава у понедељак, 25. маја у 13 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 25. маја у 10 часова.

Петак, 29. мај

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у петак, 29. маја, са почетком у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и о доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студијама у Србији (ниво студија, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљен каталог Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа и добијања визе, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 29. маја у 13 часова.

Сталне активности током маја

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

 

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца маја консултације се одржавају искључиво онлајн, путем Скајпа, сваког четвртка (7, 14, 21, 28. мај) у периоду од 14 до 17 часова.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.