Активности Информативног центра Фондације Темпус у децембру

Обавештавамо Вас да ће се у Информативном центру Фондације Темпус (Теразије 39, I спрат) у децембру организовати следеће активности:

09.12. Активности каријерног вођења и саветовања у средњој школи–Euroguidance радионица за студенте

Намењена је пре свега студентима завршних година који се школују за наставничка занимања. Студенте заинтересоване за ову радионицу молимо да се обрате Euroguidance националном центру на мејл euroguidance@tempus.ac.rs

13. 12. Презентација PIC број – први корак ка Еразмус+ пројектима

Презентација ће се одржати од 17 до 18 часова, а представници организација и институција (предшколских установа, школа, високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да први пут учествују у Еразмус+ програму биће детаљно информисани о корацима које је неопходно предузети у циљу регистрације PIC броја – јединственог идентификационог кода који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

Пријавите се за учешће попуњавањем регистрационог формулара до 12. децембра у 15:00 часова.

14. 12. Како написати добар CV? – Europass радионица за средњошколце

Средњошколци који су заинтересовани за ову радионицу потребно је да се јаве Europass националном центру на мејл europass@tempus.ac.rs

21. 12. Презентација Могућности за мобилност студената и младих

Презентација ће се одржати од 18 до 19:30 часова, а намењена је студентима и/или младима до 30 година који желе да развију себе и своје вештине боравком на мобилности у некој од европских земаља. Поред информација о томе које могућности пружају програми Еразмус+ и CEEPUS, говориће се о томе и како се припремити за мобилност и шта се све може очекивати током боравка на страној високошколској установи, као и како тај период искористити за лични и професионални развој.

Пријава за презентацију је доступна путем регистрационог формулара и то до 20. децембра до 15:00 часова.

22.12. Моја Еразмус+ мобилност – искуства наставника из Србије

Разговор ће се одржати од 18 до 19:30 часова, а своја искуства мобилности кроз Еразмус+ програм са колегама ће поделити наставници који су ове јесени боравили на мобилности у партнерским школама у Европи. Презентација је намењена свима онима који желе да из личног искуства сазнају како изгледа једна мобилност кроз Еразмус+ програм, које све активности она обухвата и зашто је значајна за наставника лично, али и за целу школу.

За презентацију се можете пријавити попуњавањем регистрационог формулара, који је отворен до 21. децембра у подне.

26.12. Вебинар Могућности за мобилност студената и младих

Вебинар ће се одржати од 17:00 до 18:00 часова и биће прилика за све студенте и младе који нису били у могућности да присуствују презентацији да путем вебинара сазнају све неопходне информације о мобилности кроз програме Еразмус+ и CEEPUS, као и да добију одговоре на питања и евентуалне недоумице.

За вебинар је потребна пријава попуњавањем регистрационог формулара, који је отворен до 26. децембра у подне.