Активности Инфо центра Фондације Темпус у фебруару 2019.

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током  фебруара 2019. године, организује следеће догађаје:


Уторак, среда и четвртак, 5, 6. и 7. фебруар

Распуст у Инфо центру – радионице за средњошколце: Шта после матуре?

Овогодишње активности подршке ученицима завршних разреда средњих школа, који трагају за одговором на питање „Шта после матуре?“, отвара низ радионица које Euroguidance мрежа организује у Инфо Центру Фондације Темпус током прве недеље фебруарског распуста. Радионице имају за циљ да помогну ученицима да, уз помоћ интерактивних вежби, нађу одговоре на њима важна питања о будућим корацима у каријери након завршетка средње школе.

Описи радионица:

  • Радионица „Препознај своје јаке стране одржава се 5.2.2019. од 11 до 14 часова. У оквиру ове радионице, ученици ће имати прилику да опишу своје вештине, радне навике, особине и интересовања као и да их повежу са различитима занимањима, радним местима, студијским програмима.
  • Радионица „Упознај занимања” одржава се 6.2.2019 од 11 до 14 часова. У оквиру ове радионице, ученици ће моћи да сазнају на које начине могу да прикупе информације о занимањима, факултетима, као и да опишу карактеристике занимања и образовних програма које су њима важне и значајне.
  • Радионица „Истражи своје каријерне опције” одржава се 7.2.2019. од 11 до 14 часова. У оквиру ове радионице, ученици ће процењивати прикупљене информације на ову тему и креирати своје опције кроз низ практичних вежби. Учесници ће имати прилику да науче и различите технике доношења одлука и да на крају радионице дефинишу конкретне опције, нпр. ужи избор факултета на којима ће полагати пријемни испит.

Заинтересовани ученици се могу пријавити за учешће на једној или више радионица путем пријавног формулара.

Одговоре на често постављана питања о овим радионицама можете прочитати на страници “Често постављана питања”.

Уторак, 26. фебруар (презентација) и четвртак, 28. фебруар (вебинар)

Како на студентску размену кроз програме Еразмус+ и CEEPUS?

Догађај је намењен студентима и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у оквиру програма Еразмус+ или CEEPUS.

Презентација се одржава у уторак, 26. фебруара од 17 до 18 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Београд, Теразије 39/ I спрат). Вебинар се одржава у четвртак, 28. фебруара, с почетком у 17 часова.

За пријаву за учешће на презентацији или вебинару, потребно је попунити кратак регистрациони формулар.

Среда, 27. фебруар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у среду, 27. фебруара од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици, или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру на europass@tempus.ac.rs.

Догађаји и активности изван Информативног центра

Петак, 1. фебруар

Еразмус+ пројекти у области спорта

Презентација на тему могућности за учествовање организација и установа из Србије у оквиру Еразмус+ пројеката у области спорта ће се одржати у великој сали Градске општине Звездара у Београду (Булевар краља Александра бр. 77), 1. фебруара са почетком од 12:00 до 12:45 часова.

Среда, 6. фебруар

Могућности за мобилност студената кроз Еразмус+ програм

Презентација ће бити одржана у склопу догађаја „Дан отворених врата” у организацији Француског института у Србији. Догађај се одржава у просторијама Француског института у Београду (Змај Јовина бр. 11), 6. фебруара од 11 до 16 часова, а презентација „Могућности за мобилност студената кроз Еразмус+ програм” на програму је од 12:45 до 13:45.

 

Сталне активности током фебруара


Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца фебруара консултације се одржавају сваког четвртка (7, 14, 21. и 28. фебруар) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.


Регистрација PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

Сесије се одржавају средом (6, 13, 20. и 27. фебруар) од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус, поред мејла и телефона на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације заинтересовани могу посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.