Активности Информативног центра Фондације Темпус у јулу 2019. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током јула 2019. године, организује следеће догађаје:

Уторак, 2. јул

Окупљање нове генерације Еразмус Мундус стипендиста

Делегација Европске уније у Србији и Фондација Темпус 2. јула у Београду организују свечано окупљање и испраћај нове генерације стипендиста из Србије, који ће од јесени започети мастер студије на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма.

Током догађаја, са новим стипендистима ће своја искуства студирања и живота у иностранству поделити алумнисти Еразмус+ програма из Србије, али и страни студенти који тренутно студирају у Србији као Еразмус+ стипендисти. Домаћини окупљања су ЕУ Инфо центар, у коме ће бити одржан свечани део програма, као и Информативни центар Фондације Темпус, у коме ће бити организоване неформалне активности оријентације и размене информација између студената.

Уторак, 9. јул (презентација) и четвртак, 25. јул (вебинар)

Културни шок и како га превазићи

Презентација и вебинар су пре свега намењени студентима који се припремају за мобилност на неком од универзитета у државама Европе, али је отворен и за друге заинтересоване за тему. Током вебинара, учесници ће имати прилике да се упознају са фазама културног шока, смерницама за његово превазилажење и адаптирање на нову културу, али и „обрнутим“ културним шоком који може настати након повратка са мобилности. У оквиру презентације и вебинара, предвиђено је време током којег учесници могу постављати питања, изнети коментаре и дискутовати на тему.

Презентација се одржава у уторак, 9. јула у 17 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Теразије 39/I, Београд). Вебинар се одржава у четвртак, 25. јула у 17 часова.

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар.

 

Уторак, 30. јул

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у уторак, 30. јула, са почетком у 17 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће сазнати основне информације о високом образовању у Србији и како да претраже доступне акредитованe високошколске установе и програме користећи базу Study in Serbia, као и главне информације о њима (језик извођења наставе, трајање програма, град и сл). На вебинару ће бити речи и о процедурама уписа и добијања визе, временском оквиру за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 30. јуна у 15 часова.

Сталне активности током јула

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца јула могуће је пријавити се за консултације које се одржавају у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.