Активности Информативног центра Фондације Темпус у јуну 2019. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током јуна 2019. године, организује низ догађаја:

 

 

Петак, 7. јун

Вебинар: Како се пријавити за Национално такмичење добрих пракси у области КВиС?

 

Поводом овогодишњег позива за учешће на Националном такмичењу добрих пракси у области КВиС, Еuroguidance центар организује вебинар намењен свим заинтересованима који желе да се информишу о могућностима и начину пријаве и учешћа.

Циљ Националног такмичења је промовисање установа, организација и појединаца који су у претходном периоду развили нове услуге, алате или материјале, тј. успешно реализовали активности КВиС и на тај начин допринели развоју система у целини. За представнике организација чији примери праксе буду награђени на такмичењу предвиђене су награде у виду учешћа на студијским посетама и конференцијама.

За учешће на вебинару се могу пријавити сви заинтересовани да представе своју праксу у области КВиС, а који желе да сазнају више о начину пријављивања и разјасне недоумице по питању тога који тип активности је могуће пријавити, како објаснити своје активности и сл.

Вебинар се одржава у петак, 7. јуна са почетком у 17 часова. За пријаву учешћа на вебинару, потребно је попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 7. јуна у 16 часова.

 

Среда, 12. јун (вебинар) и понедељак, 24. јун (презентација)

Алати и ресурси за представљање и мобилност студената и младих у Европи

Презентација и вебинар на исту тему намењени су свим студентима, младим особама и омладинским радницима који желе да се информишу о бесплатним алатима и ресурсима на европском нивоу који пружају могућност за представљање и унапређење знања и вештина, као и мобилност зарад формалног и неформалног учења и усавршавања.

На оба догађаја ће, између осталог бити речи о Europass алатима (CV, језички пасош, пропратно писмо), као и о Eurodesk претраживачу могућности (студије, праксе, волонтирање, стипендије), и порталима: Европском омладинском порталу, SALTO, EURAXESS и EURES порталу.

Вебинар се одржава у среду, 12. јуна у 17 часова. Презентација се одржава у понедељак, 24. јуна у 17 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Теразије 39/I, Београд).

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар.

 

 

Четвртак, 20. јун

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у четвртак, 20. јуна, са почетком у 17 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће сазнати основне информације о високом образовању у Србији и како да претраже доступне акредитованe високошколске установе и програме користећи базу Study in Serbia, као и главне информације (језик извођења наставе, трајање програма, град и сл). На вебинару ће бити речи и о процедурама уписа и добијања визе, временском оквиру за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 20. јуна у 15 часова.

 

Сталне активности током јуна

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца априла консултације се одржавају сваког четвртка (6, 13, 20. и 27. јун) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.