Активности Информативног центра Фондације Темпус у септембру 2018. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током септембра 2018. године организује низ догађаја:

Понедељак, 3. септембар

Вебинар за ученике Савети за успешну школску годину. Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

Уторак, 4. септембар

Вебинар Активности Euroguidance и Europass центара у школској 2018/2019. години. Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

Петак, 7. септембар

Предавање Вештине које стичемо и развијамо кроз пројекте међународне сарадње. Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Ове активности одржавају се у оквиру Недеље школа (3-7. септембра 2018), а намењене су запосленима у школама и предшколским установама, ученицима средњих школа, представницима Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, представницима школских управа, практичарима и едукаторима у образовању одраслих и другим заинтересованима.

 

Четвртак, 13. септембар

Вебинар Study in Serbia – Possibilities for CEEPUS academic stays in Serbia

Вебинар је намењен студентима и академском особљу земаља CEEPUS програма који желе да се информишу о могућностима CEEPUS стипендираних боравака на високошколским установама у Србији. Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

 

Среда, 19. септембар (предавање) и

понедељак, 24. септембар (вебинар)

Могућности за мобилност студената кроз Еразмус+ програм

Поводом отварања већег броја конкурса високошколских установа у Србији за учешће студената у Еразмус+ студентским разменама, Инфо центар организује сесију намењену свим заинтересованима који желе да део студија проведу на Еразмус+ стипендираној размени или да конкуришу за целокупне мастер студије у Европи.

Презентација ће бити одржана у среду 19. септембра у 18 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус у Београду, а сви они који нису у могућности да дођу на предавање могу се пријавити на вебинар исте садржине, који ће се одржати у понедељак 24. септембра од 16 часова. За пријаву на предавање или вебинар је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Петак, 28. септембар

Радионица Kако написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију.  Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у петак 28. септембра од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру на europass@tempus.ac.rs


Сталне активности током септембра

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

 

Cваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

 

Сви заинтересовани који желе да се информишу о могућностима које су им на располагању кроз Еразмус+ и CEEPUS програме и другим активностима Фондације Темпус, у наведеним терминима могу добити све потребне информације слањем поруке на Facebook страници Фондација Темпус.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs