Активности Информативног центра Фондације Темпус у фебруару

Обавештавамо Вас да ће се у Информативном центру Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат) у фебруару организовати следеће активности:

четвртак, 8. фебруар у 18h

Stipendium Hungaricum – презентација програма стипендирања Републике Мађарске

Током презентације, заинтересовани студенти ће моћи из прве руке да сазнају више о овом програму стипендираног студирања у Мађарској, доступним установама и студијским областима, као и условима и начину пријаве путем конкурса који је тренутно отворен.

Догађај је намењен студентима из Србије на свим нивоима студија (основне, мастер, докторске).

За пријаву присуства потребно је попунити кратак формулар 

петак, 9. фебруар у 13h (вебинар) и уторак, 20. фебруар у 18h

Проналазак партнера и могућности Еразмус+ платформи: EPALE, eTwinning, School Education Gateway и база Е+ пројеката

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које су заинтересоване да се упознају са радом и могућностима Еразмус+ платформи, током ове сесије ће моћи да чују корисне информације и смернице о врстама платформи, садржајима, могућностима и начину примене у другим врстама пројеката у Еразмус+ програму, као и могућност претраживања базе Еразмус+ пројеката ради налажења партнера или идеја за даљи рад.

Сесија ће се реализовати у форми вебинара у петак, 9. фебруара од 13-13:45h – за учешће је потребно попунити кратак регистрациони формулар, као и у виду догађаја, који ће се у Информативном центру Фондације Темпус одржати у уторак, 20. фебруара у 18h, за који није потребна претходна регистрација.

четвртак, 22. фебруар

Kако написати добар CV? – Europass радионица за средњошколце

Средњошколци који су заинтересовани за ову радионицу потребно је да се јаве Europass националном центру на мејл europass@tempus.ac.rs


Сталне активности током фебруара

  • Регистрација PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

Сесије се одржавају четвртком (1, 8. и 22. фебруара) од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, већ треба припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

  • Facebook live info chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Током фебруара, сваке среде од 12 до 13 часова, као и сваког петка од 16 до 17 часова, представници Фондације Темпус биће на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.