Активности Информативног центра Фондације Темпус у марту

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат) ће током марта 2018. године организовати низ активности.

Еразмус+ студентске размене: ко, шта, где, када, како и зашто? 

Поводом отварања већег броја конкурса високошколских установа у Србији за учешће студената у Еразмус+ студентским разменама, Инфо центар организује сесију намењену свим актуелним и будућим студентима, заинтересованим да један део својих студија проведу на Еразмус+ стипендираној мобилности у Европи, како би сазнали одговоре на питања и разрешили недоумице које се најчешће јављају на ову тему.

Сесија ће се реализовати у виду догађаја, који ће се у Информативном центру Фондације Темпус одржати у уторак, 20. марта у 18h, за који није неопходна претходна регистрација, као и у виду вебинара у уторак, 27. марта од 16-17h – за учешће је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Kако написати добар CV?Europass радионица за средњошколце – четвртак, 29. март

Средњошколци који су заинтересовани за ову радионицу потребно је да се јаве Europass националном центру на мејл europass@tempus.ac.rs

 

Сталне активности током марта:

Регистрација PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

Сесије се одржавају четвртком (8, 22. и 29.марта) од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

Facebook live info chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Током марта, сваке среде од 12 до 13 часова, као и сваког петка од 16 до 17 часова, представници Фондације Темпус биће на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

Сви заинтересовани појединци (студенти, млади, родитељи, наставници), као и представници организација и установа који желе да се информишу о могућностима које су им на располагању кроз Еразмус+ и CEEPUS програм, али и другим активностима Фондације, у наведеним терминима могу добити све потребне информације, контактирајући профил Фондација Темпус путем опције за разговор.

Учешће Инфо центра у другим догађајимa

Поједине могућности програма Еразмус+ и CEEPUS, као и друге активности Фондације Темпус намењене појединцима, организацијама и установама, као што су: могућности за стипендиране мобилности студената и младих, Europass алат за писање CV-a, база образовних могућности и стипендија, Еразмус+ пројекти за секторе образовања и младих и слично, биће представљене на следећим догађајима:

Понедељак, 5. март

Сајам послова и стручних пракси „Job Fair 2018“ (Електронски факултет Универзитета у Нишу)

Уторак, 6. март

Радионице за ученике ”Europass – твој алат за представљање знања и вештина” и ”Избор и планирање каријере”, Гимназија ”Бранко Радичевић” Стара Пазова

Уторак, 6. март

Презентација за школе ”Еразмус+ платформе и пројекти за сарадњу школа и мобилност наставника”, Гимназија ”Бранко Радичевић” Стара Пазова

Петак и субота, 9-10. март

Међународни сајам образовања „EduFair“ (Београд, Хотел Crowne Plaza)

Четвртак и петак, 15-16. март

Регионални сајам образовања „NOU fest“ Ћуприја, (Хала спортова ”Ада”)

Петак, 23. март

„Доживи науку кроз физику, хемију и механику”– школски фестивал науке Гоша 2018. (Смедеревска паланка, Машинско-електротехничка школа Гоша)

Петак, 23. март

Презентације ”Могућности за мобилност студената и младих” и ”Могућности за учешће у Еразмус+ пројектима” (Пожаревац, Народна библиотека Илија М. Петровић)

Среда, 28. март

Међународни инфо дан на Факултету организационих наука у Београду