Активности Информативног центра Фондације Темпус у јануару

Фондација Темпус ће у свом Информативном центру (Београд, Теразије 39, I спрат), у јануару организовати следеће активности:

18.1. и 25.1. Регистрација PIC броја – практичне сесије

Сесије ће се одржати 18.1. од 15 до 16 часова, као и 25.1. од 12 до 13 часова. Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа).

24.1. Моје европско волонтирање – искуства младих Еразмус+ волонтера из Србије

Презентација и разговор ће се одржати 24.1. од 18 до 19:30 часова, а своја искуства волонтирања у Шпанији и Финској преко Еразмус+ Европског волонтерског сервиса поделиће две волонтерке из Србије. Презентација је намењена свим младима до 30 година који желе да из прве руке сазнају како изгледа краткорочно и дугорочно волонтирање у иностранству кроз Еразмус+ програм и из којих све разлога може бити значајно за младу особу.

Заинтересовани за присуство могу се пријавити кликом на фејсбук догађају на овом линку.

Други догађаји у организацији Информативног центра:

22.1. Могућности учешћа у Еразмус+ пројектима – презентација у Јагодини

Презентација и разговор о Еразмус+ пројектима за сарадњу школа, предшколских установа, установа образовања одраслих и организација за младе кроз актуелне конкурсе Еразмус+ програма, одржаће се у Народној библиотеци “Радислав Никчевић” у Јагодини од 13:30 до 14:30 часова. Презентација је намењена представницима оргнизација и установа из Јагодине и поморавског округа, који ће моћи да сазнају више о условима учешћа и процедури пријављивања Еразмус+ пројеката.
Презентација се одржава у сарадњи са пројектом ,,Еутека – ЕУ у вашој библиотеци’’.

22.1. Могућности за мобилност студената и младих кроз Еразмус+ програм – презентација у Јагодини

Презентација и разговор ће се одржати у Народној библиотеци “Радислав Никчевић” у Јагодини од 12 до 13 часова. Догађај је намењен студентима и свим младима до 30 година који желе да боравком на мобилности у некој од европских земаља развију своја знања и вештине. Презентација ће обухватити могућности за Еразмус+ стипендиране студентске размене, целокупне мастер студије, као и међународно волонтирање.
Презентација се одржава у сарадњи са пројектом ,,Еутека – ЕУ у вашој библиотеци’’.

За све додатне информације можете контактирати Инфо центар путем е-маила (info@tempus.ac.rs), телефона (011-3342-430, опција 1) или уживо (радним данима 10-18 часова).