Ажурирана листа Еразмус Мундус заједничких мастер програма

Уколико желите да конкуришете на неки од Еразмус Мундус заједничких мастер програма (Erasmus Mundus Joint Master Degree – EMJMD), на сајту Европске комисије можете пронаћи ажурирани списак са више од стотину заједничких мастер програма доступних у текућем конкурсном року, за упис у академској 2019/2020. години.

Можете се пријавити за максимално три програма у једном конкурсном року, а пријавом аутоматски конкуришете и за Еразмус+ стипендију – износ од 1000 евра месечно за трошкове живота, уз одређене додатне могућности које се тичу трошкова путовања и пресељења, као и здравственог осигурања. Конкурси су најчешће отворени између октобра и јануара, а пријаве се врше директно преко сајтова жељених мастер програма са листе, у роковима које сваки конзорцијум програма засебно прецизира.

Еразмус Мундус заједнички мастер програми су већином двогодишњи интердисциплинарни мастери који се изводе на енглеском језику и који у оквиру истог циклуса подразумевају студирање на најчешће два до три универзитета у различитим европским земљама који заједнички изводе програм.