CEEPUS стипендије – аплицирање и могућности: вебинар за студенте и академско особље

Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија организује бесплатни вебинар ”CEEPUS стипендије – аплицирање и могућности”, 8. јуна у 17 часова

Уколико сте студент или члан наставног особља на државној високошколској установи у Републици Србији и заинтересовани сте за стипендирану академску размену у некој од држава средње или југоисточне Европе, позивамо Вас да до 8. јуна у 13 часова пријавите своје учешће на вебинару на следећем линку.

Конкурс за пријављивање кандидата за размене унутар CEEPUS мрежа за зимски семестар 2017/18. године биће отворен до 15. јуна.

Заинтересовани ће на овом вебинару имати могућност да електронским путем – из своје собе и преко свог рачунара  – добију ближе информације о начину и самом процесу пријављивања за CEEPUS размену, истраживању опција за мобилност, могућностима које овај програм нуди, као и да, уколико то желе, директно изложе своје недоумице и поставе питања.

Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS) студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава мобилност у партнерским земљама попут Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Чешке, Мађарске, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Пољске, Румуније, Словачке и Словеније. Размена унутар CEEPUS програма првенствено се спроводи унутар мрежа, тј. на партнерским високошколским установама које су део мреже у којој учествује и установа заинтересованог апликанта, али постоји и могућност размене изван CEEPUS мрежа (freemovers); ближе информације о условима и роковима доступне су овде, а преглед корака у процесу пријављивања могуће је видети на овом линку.