CEEPUS stipendije – apliciranje i mogućnosti: vebinar za studente i akademsko osoblje

Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija organizuje besplatni vebinar ”CEEPUS stipendije – apliciranje i mogućnosti”, 8. juna u 17 časova

Ukoliko ste student ili član nastavnog osoblja na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji i zainteresovani ste za stipendiranu akademsku razmenu u nekoj od država srednje ili jugoistočne Evrope, pozivamo Vas da do 8. juna u 13 časova prijavite svoje učešće na vebinaru na sledećem linku.

Konkurs za prijavljivanje kandidata za razmene unutar CEEPUS mreža za zimski semestar 2017/18. godine biće otvoren do 15. juna.

Zainteresovani će na ovom vebinaru imati mogućnost da elektronskim putem – iz svoje sobe i preko svog računara  – dobiju bliže informacije o načinu i samom procesu prijavljivanja za CEEPUS razmenu, istraživanju opcija za mobilnost, mogućnostima koje ovaj program nudi, kao i da, ukoliko to žele, direktno izlože svoje nedoumice i postave pitanja.

Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS) studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava mobilnost u partnerskim zemljama poput Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. Razmena unutar CEEPUS programa prvenstveno se sprovodi unutar mreža, tj. na partnerskim visokoškolskim ustanovama koje su deo mreže u kojoj učestvuje i ustanova zainteresovanog aplikanta, ali postoji i mogućnost razmene izvan CEEPUS mreža (freemovers); bliže informacije o uslovima i rokovima dostupne su ovde, a pregled koraka u procesu prijavljivanja moguće je videti na ovom linku.