Акредитовани семинар „Употреба ИКТ алата у циљу унапређења наставе“ у градовима Србије

eTwinning национални тим за подршку у Србији, у марту и априлу 2020. године почиње са организацијом првог циклуса акредитованог семинара „Употреба ИКТ алата у циљу унапређења наставе“, који ће се одвијати током три недеље. Током прве недеље одржаће се двочасовни сусрети уживо, док ће друга и трећа недеља бити одржане путем eTwinning платформе.

Семинар „Употреба ИКТ алата у циљу унапређења наставе“ је акредитован за школску 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021. годину, под редним бројем 591 у каталогу програма сталног стручног усавршавања код Завода за унапређивање образовања и васпитања и носи 10 бодова стручног усавршавања.

Укупно трајање обуке је три недељe, од 25. марта до 10. априла. Током прве недеље биће одржани сусрети уживо, a распоред и места одржавања сусрета су:

 • среда, 25. март – Београд, Фондација Темпус, Руже Јовановић 27а, 11-13 часова;
 • четвртак, 26. март – Шид, Основна школа „Сремски Фронт”, Мајке Јевросиме 3,
  11-13 часова
 • четвртак, 26. март – Шид, Основна школа „Сремски Фронт”, Мајке Јевросиме 3,
  14-16 часова
 • четвртак, 26. март – Чачак, Основна школа „Милица Павловић”,  Епископа Никифора Максимовића 14, 11-13 часова
 • четвртак, 26. март – Чачак, Основна школа „Милица Павловић”, Епископа Никифора Максимовића 14, 13-15 часова
 • четвртак, 26. март – Бор, Економско-трговинска школа Бор, Београдска 10, 13-15 часова
 • четвртак, 26. март – Бор, Економско-трговинска школа Бор, Београдска 10, 15-17 часова

Циљ програма је подизање нивоа дигиталних компетенција запослених у образовно-васпитним установама који раде са децом предшколског и школског узраста, унапређење квалитета наставе кроз коришћење ИКТ алата у раду са ученицима и децом, као и подизање нивоа дигиталних компетенција наставника/васпитача и ученика. Учесници ће бити оспособљени да користе еТwinning портал и алате који се на њему налазе, као и доступне бесплатне ИКТ алате ван портала. Циљна група су учитељи и наставници у основним и средњим школама, као и васпитачи у предшколским установама.

 

Учесници семинара морају бити регистровани и валидирани чланови eTwinning портала. Заинтересовани могу пронаћи више информација о поступку регистрације и валидације на eTwinning страници.

Пријављивање за семинар  је могуће искључиво путем  регистрационог формулара.

Рок за пријаву је четвртак, 19. март 2020. године, до краја дана, а број места је ограничен. У случају великог броја пријава, водиће се рачуна о искуству пријављених у раду са eTwinning порталом, равномерној заступљености представника различитих школа и предшколских установа, времену пријављивања и раније исказаном интересовању за овај семинар путем формулара за испитивање интересовања за обуке за рад на еTwinning платформи. Сертификат о похађаној обуци ће бити издат за учешће на обуци у целини.

 

Сви пријављени ће бити обавештени о статусу своје пријаве након затварања регистрације путем мејла који оставе приликом пријаве. Пожељно је проверити и нежељену (junk/spam) пошту, јер се може десити да мејл доспе у тај фолдер.

Учешће на обуци је бесплатно, али није предвиђена рефундација путних трошкова за учешће на сусрету уживо.

Све додатне информације заинтересовани могу добити упитом на:  etwinning@tempus.ac.rs