Radionica posvećena pripremi prijava za Erazmus povelju za visoko obrazovanje

Fondacija Tempus organizuje jednodnevnu radionicu posvećenu predstojećem konkursu za Erazmus povelju za visoko obrazovanje. Radionica je namenjena predstavnicima samostalnih visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji (univerzitetima i akademijama/visokim školama) u cilju njihove pripreme za konkurisanje za Erazmus povelju za visoko obrazovanje.

Posedovanje Erazmus+ povelje za visoko obrazovanje predstavlja nužan preduslov za dalje učešće visokoškolskih ustanova iz Srbije u programu Erazmus+ pošto je Republika Srbija punopravni član ovog programa Evropske unije. U tom smislu, one ustanove koje ne uspeju da se akredituju, tj. ne bude prihvaćena njihova prijava za Erazmus+ povelju, neće moći prema pravilima programa koja sada važe da nastave da učestvuju u projektima ni kao partneri ni kao koordinatori.

Radionica će biti održana u utorak, 10. decembra 2019. godine, u Beogradu, u prostorijama Fondacije Tempus (Ruže Jovanović 27a) sa početkom u 11 časova. Preliminarni dnevni red radionice možete preuzeti ovde. Prijavu za radionice možete izvršiti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do četvrtka, 5. decembra 2019. godine, do 23:59 časova.

Usled velikog interesovanja i ograničenog broja mesta, očekuje se da svaka samostalna visokoškolska ustanova na sastanak pošalje maksimalno po jednog predstavnika.

Učešće na radionici je besplatno. Učesnici sami snose eventualne troškove puta i smeštaja, dok Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale i osveženje tokom radionica.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se obratiti Grupi za visoko obrazovanje Fondacije Tempus putem sledeće mejl adrese: higher-education@tempus.ac.rs