ЕПАЛЕ наградни конкурс за најбоље текстове – Дигиталне вештине одраслих

Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – ЕПАЛЕ Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Дигиталне вештине одраслих за приступ образовном садржају и равноправно учешће у друштву“. Фондација Темпус охрабрује заинтересоване да са ЕПАЛЕ заједницом поделе примере добре праксе како образовање одраслих може да допринесе развоју вештина и ставова које одраслима омогућавају да равноправно учествују у друштву и да приступају онлајн алатима који служе за образовање.

Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији. Од пријављених се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији, ангажовати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих.

Аутор најбоље оцењеног текста на конкурсу као награду добиће на коришћење годишњу претплату једног од три понуђена ИКТ алата који се користе у настави – Zoom, Microsoft Teams (у оквиру Office 365 пакета) или Mentimeter.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на ЕПАЛЕ платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде, а видео упутство овде.
  • да напишете ауторски чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500, док је максимални број речи 2000. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • да поставите написани текст на ЕПАЛЕ платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

Рок за постављање текста на ЕПАЛЕ платформу је 22. новембар 2020. године до 23:59 часова.

 *Молимо учеснике да испред наслова свог текста ставе назнаку ”за наградни конкурс”.

Напомена 1:

Уколико сте учествовали на конкурсу Приче из ЕПАЛЕ заједнице” можете писати о истој теми, уз поштовање формалних услова прописаних овим конкурсом (дужина текста 500-2000 речи).

Напомена 2:

Постављени текст се сматра јединственом пријавом једног аутора. Корисник који постави ауторски текст на свом профилу сматраће се учесником у конкурсу. Уколико постављени текст има више аутора или садржи делове текста неког другог аутора, неопходно је доставити сагласност тих аутора да се слажу да њихов текст буде разматран за учешће у конкурсу у име корисника који је поставио текст. Победник на конкурсу може бити само корисник који је поставио текст.

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу, заинтересовани могу послати упит на: adult-education@tempus.ac.rs или се информисати путем телефона: 011 33 42 430, опција 3.