ЕПАЛЕ наградни конкурс за најбоље текстове – Учествовање на међународној конференцији у Братислави

Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – EPALE Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Учење одраслих на радном месту“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутори најбољих текстова на конкурсу имаће прилику да учествују у међународној ЕПАЛЕ конференцији у Братислави која се одржава 5. децембра 2019. године. Награђеним ауторима биће обезбеђено учешће у својству посетилаца, при чему ће бити обезбеђени: учешће у конференцији, смештај, транспорт на релацији Београд-Братислава, као и трошкови дневница.

 

*Напомињемо да учешће у овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на EPALE платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде.
  • да напишете ауторски чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500 док је максимални број речи 2000. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • да поставите написани текст на EPALE платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

Напомена:

Постављени текст се сматра јединственом пријавом једног аутора. Корисник који постави ауторски текст на свом профилу сматраће се учесником у конкурсу. Уколико постављени текст има више аутора или садржи делове текста неког другог аутора, неопходно је доставити сагласност тих аутора да се слажу да њихов текст буде разматран за учешће у конкурсу у име корисника који је поставио текст. Победник на конкурсу може бити само корисник који је поставио тескт.

Рок за постављање текста на ЕПАЛЕ платформу је 18. новембар, 2019. године до 23:59 часова.

 

*Молимо вас да испред наслова вашег текста ставите назнаку ”за наградни конкурс”

 

Радни језик конференције је енглески, те ће са потенцијалним учесницима конференције бити организован интервју на енглеском језику путем Skype -а или уживо.

Од пријављених се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији, ангажовати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих. Охрабрујемо Вас да са EPALE заједницом поделите примере добре праксе, као и да промовишете могуће идеје за даљи рад у овој области (можете се позвати на линкове ка примерима добре праксе, публикацијама које желите да промовишите, итд.).

 

Аутори награђених текстова имају обавезу да, по повратку са конференције, напишу један текст о конференцији и поставе га у форми блога на EPALE платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. EPALE национални тим за подршку је на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу можете нам се обратити слањем упита на и-мејл адресу: adult-education@tempus.ac.rs или позивом на број телефона: 011 33 42 430, опција 3.