EPALE наградни конкурс за најбоље текстове – Учествовање на међународној конференцији у Аустрији

Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – EPALE Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Грађанско образовање одраслих“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутори најбољих текстова на конкурсу имаће прилику да учествују у међународној конференцији: ”Грађанско образовање у Аустрији и Европи” (Citizenship Education in Austria and Europe: objectives, methods and future prospects) која се одржава у Бечу 13. јуна, 2019. године у организацији EPALE националног тима за подршку у Аустрији. Награђеним ауторима биће обезбеђено учешће у својству посетилаца, при чему ће бити обезбеђени: учешће у конференцији, смештај, повратна авионска карта на релацији Београд-Беч, као и трошкови дневница.

Више информација о темама и програму конференције налазе се на званичном сајту.

 

*Напомињемо да учешће у овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на EPALE платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде.
  • да напишете чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500 док је максимални број речи 2000. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • да поставите написани текст на EPALE платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

*Молимо вас да испред наслова вашег текста ставите назнаку ”за наградни конкурс”

Рок за постављање текста на EPALE платформу је 12. мај, 2019. године до 23:59 часова.

Радни језици конференције су енглески и немачки, па ће са потенцијалним учесницима конференције бити организован интервју на енглеском језику путем Skype -а или уживо, а предност ће бити дата кандидатима са познавањем немачког језика.

Од пријављених се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији, ангажовати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих.

Аутори награђених текстова имаће обавезу да, по повратку са конференције, напишу по један текст о конференцији и поставе га у форми блога на EPALE платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. EPALE национални тим за подршку ће бити на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

 

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу можете нам се обратити слањем упита на и-мејл адресу: adult-education@tempus.ac.rs или позивом на број телефона: 011 33 42 430.