EPALE наградни конкурс на тему: „Образовање одраслих: глобалне перспективе и локалне заједнице“

EPALE национални тим за подршку у Републици Србији позива све заинтересоване да се пријаве на наградни конкурс на тему „Образовање одраслих: глобалне перспективе и локалне заједнице“. Одабрани кандидати имаће прилику да учествују у конференцији: „Образовање 2030 и образовање одраслих: глобалне перспективе и локалне заједнице – Агенде, праксе и истраживања“, која се организује од 7-10. јуна 2018. године у Опатији.

Детаљније о темама које ће бити покривене на конференцији можете прочитати овде.

За учешће у конкурсу се могу пријавити сва правна и физичка лица са територије Републике Србије која у фокусу свог рада имају образовање одраслих, укључујући практичаре у овој области, студенте и истраживаче, представнике организација цивилног друштва, мреже и институције. Текстови се подносе путем EPALE платформе.

Заинтересовани кандидати могу учествовати на конкурсу на два начина:

  • тако што ће написати текст на тему образовања одраслих и поставити га на платформу путем овог линка.
  • тако што ће поставити свој постојећи рад или истраживање на тему образовања одраслих у делу Resources.

 

Рок за пријаву је 5. мај, 2018. године, 23:59 часова. Информације о исходу пријаве, сви пријављени кандидати ће добити путем мејла.

 

Предност ће бити дата кандидатима који су активни корисници на EPALE платформи.

Радни језик конференције је енглески, па ће са кандидатима који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор бити организован интервју на енглеском језику путем Skype-а или уживо. Коначну одлуку о одабиру учесника, EPALE национални тим за подршку у Републици Србији ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Одабраним кандидатима биће обезбеђен повратни превоз до Опатије, као и смештај у хотелу и оброци. EPALE национални тим за подршку ће учесницима за путовање исплатити дневнице у складу са важећим правилником Фондације Темпус о начину обрачуна и исплате путних трошкова трећим лицима у земљи и иностранству.

Одабрани кандидати имају обавезу да активно учествују у online дискусији која ће бити организована поводом конференције, као и да, по повратку са семинара, напишу један текст о конференцији и поставе га у форми блога на EPALE платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. EPALE национални тим за подршку ће бити на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

Од учесника конференције се очекује да са собом на семинар понесу свој лаптоп, нетбук, таблет или други уређај путем којег могу приступити свом EPALE профилу током семинара. За све додатне информације се можете обратити EPALE националном тиму за подршку у Републици Србији путем телефона и е-поште:

011/3342430

adult-education@tempus.ac.rs