EPALE nagradni konkurs – Učestvovanje na međunarodnoj konferenciji u Portugalu

Fondacija Tempus, Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih – EPALE Srbija, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu ”Kako povećati učešće ranjivih grupa u obrazovanju odraslih“. Cilj poziva je promovisanje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Republici Srbiji.

Autori najboljih tekstova na konkursu imaće priliku da učestvuju u međunarodnoj konferenciji: ”Obrazovanje odraslih kao resurs za transformaciju” koja se održava u portugalskom gradu Koimbri, 7-9. novembra, 2019. godine. Nagrađenim autorima biće obezbeđeno učešće u svojstvu posetilaca, pri čemu će biti obezbeđeni: učešće u konferenciji, smeštaj, transport na relaciji Beograd-Koimbra, kao i troškovi dnevnica.

Više informacija o temama i programu konferencije nalaze se na zvaničnom sajtu.

 

*Napominjemo da učešće u ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača.

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka. Uputstvo za registraciju možete pronaći ovde.
  • da napišete članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500 dok je maksimalni broj reči 2000. Primere članaka možete pogledati na ovom linku.
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je budete ulogovani da biste pristupili delu za kreiranje sadržaja.

*Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku ”za nagradni konkurs”

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 19. oktobar, 2019. godine do 23:59 časova.

 

Radni jezik konferencije je engleski, te će sa potencijalnim učesnicima konferencije biti organizovan intervju na engleskom jeziku putem Skype -a ili uživo.

Od prijavljenih se očekuju tekstovi koji će doprineti promociji obrazovanja odraslih u Srbiji, angažovati stručnjake i relevantne organizacije da se uključe i doprinesu razvoju obrazovanja odraslih. Ohrabrujemo Vas da sa EPALE zajednicom podelite primere dobre prakse, kao i da promovišete moguće ideje za dalji rad u ovoj oblasti (možete se pozvati na linkove ka primerima dobre prakse, publikacijama koje želite da promovišite, itd.).

 

Autori nagrađenih tekstova imaju obavezu da, po povratku sa konferencije, napišu jedan tekst o konferenciji i postave ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE nacionalni tim za podršku je na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanjem članka na platformu možete nam se obratiti slanjem upita na i-mejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430, opcija 3.