ЕПАЛЕ од сада и на српском језику

Велико нам је задовољство да објавимо да је ЕПАЛЕ платформа од сада доступна и на српском језику!

То значи да је све типове садржаја на платформи од сада могуће објављивати и пронаћи на нашем језику.

Иако на ЕПАЛЕ већ постоји доста садржаја који су на српском, у наредном периоду предстоји постављање што више садржаја у вези са образовањем одраслих на српску језичку верзију платформе.

Због тога, ЕПАЛЕ национални тим за подршку у Републици Србији позива све заинтересоване да активно допринесу српској верзији ЕПАЛЕ-а постављањем одговарајућег типа садржаја на српском језику. Три објаве са највећим бројем посета до краја 2020. године биће награђене новогодишњим ЕПАЛЕ промо пакетом*.

* Сав садржај на ЕПАЛЕ пролази кроз процедуру провере квалитета, у складу са Уредничком политиком и Стандардима квалитета и смерницама за постављање садржаја. У складу са тим, ЕПАЛЕ национални тим за подршку може контактирати ауторе текстова и дати сугестије за измену или унапређење текстова. С обзиром да је ЕПАЛЕ платформа посвећена теми образовања одраслих у Европи, први и најважнији критеријум за објаву садржаја на платформи јесте да је он у вези са образовањем одраслих.

Ваш садржај можете поставити тако што ћете отићи на српску језичку верзију ЕПАЛЕ платформе, из главног менија одабрати тип садржаја који желите да објавите (блог, вест, догађај или ресурс), а онда у десном делу странице пронаћи дугме за постављања садржаја (нпр. „Поставите блог“). Да бисте поставили садржај, неопходно је да будете регистровани ЕПАЛЕ члан. У наставку можете пронаћи текстуално Упутство за регистрацију на ЕПАЛЕ, као и нешто детаљније Видео упутство за регистрацију.

Српској језичкој верзији платформе можете приступити и бирањем српског језика из падајућег менија доступних језика који можете пронаћи у горњем десном углу платформе, када се налазите на било на којој другој језичкој верзији ЕПАЛЕ.

За сва техничка и садржинска питања можете се обратити ЕПАЛЕ националном тиму за подршку путем мејла adult-education@tempus.ac.rs или путем телефона 011/33 42 430 (опција 3).