EPALE онлајн обука „Развој дигиталних компетенција и употреба ИКТ алата у раду са одраслим полазницима“

Фондација Темпус – EPALE национални тим за подршку у Републици Србији организује онлајн обуку под називом „Развој дигиталних компетенција и употреба ИКТ алата у раду са одраслим полазницима“, која ће бити одржана од 25. – 29. маја.

Обука ће се састојати од три вебинара и два практична задатка. Вебинари (предавања на интернету) биће одржани 25. и 27. маја у периоду 15-17 сати, као и 29. маја од 13-15 часова. Обука је првенствено намењена наставницима у основном образовању одраслих, андрагошким асистентима, директорима школа које спроводе основно образовање одраслих, али и осталима који пружају услуге образовања одраслих, раде са одраслим полазницима или су активно ангажовани у овој области.

Током обуке, учесници ће сазнати више о оквиру дигиталних компетенција, начинима развоја и унапређења дигиталних компетенција како код одраслих полазника, тако и код самих наставника/едукатора, повезаности коришћења ИКТ алата са исходима учења, као и о конкретним ИКТ алатима које могу користити у настави. Учесници који одгледају сва предавања и успешно ураде практичне задатке добиће потврду о учешћу.

Пријављивање за учешће на обуци отворено је до 22. маја 2020. у 12:00, а врши се искључиво путем регистрационог формулара. Након истека рока, линкови за приступ вебинарима биће послати пријављеним учесницима путем мејла. Учесници обуке морају бити регистровани чланови EPALE платформе.

Више информација о поступку регистрације заинтересовани могу пронаћи у Упутству за регистрацију на EPALE платформи. EPALE је платформа развијена у оквиру Еразмус+ програма, која омогућава свима који се баве или су заинтересовани за образовање одраслих у Европи да се виртуелно састану на једном месту и размене своја знања, искуства, питања и добре праксе.

Све додатне информације могу се добити путем телефона и е-поште: Телефон: 011/3342 430, опција 3, Е-пошта: adult-education@tempus.ac.rs