EPALE позив за наградни конкурс на тему “Целоживотно учење и активни грађани”

Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих EPALE Србија, објављује позив за учешће на конкурсу за достављање најбољих текстова на тему “Целоживотно учење и активни грађани“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција које се баве промоцијом целоживотног учења и образовањем одраслих у Републици Србији. Аутор награђеног текста ће имати прилику да учествује на стручној конференцији у Бечу, а Фондација Темпус ће сносити све трошкове учешћа на конференцији као и превоза и смештаја.

За учешће у конкурсу се могу пријавити сва правна и физичка лица са територије Репулике Србије која у фокусу свог рада имају образовање одраслих, укључујући практичаре у овој области, студенте и истраживаче, представнике организација цивилног друштва, мреже и институције.

Комисија ће након рока за подношење радова донети одлуку о избору најбољих радова, а најкасније до 14. јуна 2017. године. Аутор награђеног текста ће имати прилику да учествује на стручној конференцији у Бечу, коју организује EPALE Аустрија под називом: Информатичка писменост за друштво будућности”. На конференцији ће бити више речи о могућностима које дигитализација има за образовање одраслих, а све у циљу креирања јавних политика које образују за друштво будућности. Радни језик конференције је енглески. Са потенцијалним учесницима конференције биће организован интервју путем скyпа или уживо.

Рок за постављање текста на EPALE платформу је 11. јун 2017. године до 23:59 часова.

Да бисте креирали садржај и поставили свој текст, морате бити регистровани на EPALE платформи. Регистрација је једноставна, а можете се пријавити као појединац или испред организације/институције која се на било који начин бави образовањем одраслих. Када се региструјете, отвориће вам се могућности за креирање садржаја. Садржај можете поднети на српском или енглеском језику, у форми блога, чланка или ресурса.

Фокус тема EPALE мреже за мај 2017. године била је активно грађанство. Више о томе погледајте овде.

Како је тема наградног конкурса: ”Целоживотно учење и активни грађани”, од пријављених се очекују текстови који ће допринети промоцији ових тема у Србији, ангажовати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју ових концепата или на било који начин покрену дискусију у овој области међу стручњацима и у широј јавности. Охрабрујемо Вас да са заједницом поделите примере добре праксе, као и да промовишете могуће идеје за даљи рад у овој области (можете се позвати на линкове ка примерима добре праксе, публикацијама које желите да промовишите, итд).

Након што напишете текст на задату тему, координатор испред Националног тима за подршку ће одобрити садржај, уколико исти одговара теми позива и у договору са Вама ћемо објавити текст у одговарајућој форми/секцији на платформи. Минимални број карактера за унос је 1000 и не постоји ограничење у дужини текста.

Путем електронске адресе коју будете користили приликом регистрације на платформу обавестићемо Вас о статусу вашег текста, датуму објављивања и разултатима позива.

Све додатне информације у вези са позивом можете добити постављањем питања на маил адресу: adult-education@tempus.ac.rs