EPALE позив за наградни конкурс на тему: ”Активности каријерног вођења и саветовања у образовању одраслих”

Фондација Темпус, национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих EPALE Србија, објављује позив за учешће на конкурсу за достављање најбољих ауторских текстова на тему ”Активности каријерног вођења и саветовања у образовању одраслих”. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

За учешће у конкурсу се могу пријавити сва правна и физичка лица са територије Репулике Србије која у фокусу свог рада имају образовање одраслих, укључујући практичаре у овој области, студенте и истраживаче, представнике организација цивилног друштва, мреже и институције. Текстови се подносе путем EPALE платформе.

Аутор награђеног текста ће имати прилику да учествује на стручној конференцији пројекта GOAL (Guidance and Orientation in Adult Learning) у Бриселу од 17. до 18. јануара, 2018. године, а Фондација Темпус ће сносити све трошкове учешћа на конференцији као и превоза и смештаја.

Тема конференције биће ”Каријерно вођење и саветовање одраслих са ниским нивоом образовања: од праксе до политика”. Радни језик конференције је енглески, па ће са потенцијалним учесницима конференције бити организован на енглеском језику интервју путем Skype -а или уживо.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на EPALE платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде.
  • да напишете чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број карактера за унос је 1000 и не постоји ограничење у дужини текста. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • да поставите написани текст на EPALE платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

Рок за постављање текста на EPALE платформу је 26. децембар 2017. године до 23:59 часова.

Комисија ће након рока за подношење радова донети одлуку о избору најбољих радова.

Обавештења о статусу вашег текста, датуму објављивања и резултатима позива биће вам послата путем електронске адресе коју сте навели приликом регистрације на платформу.

Од пријављених се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији, ангажовати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих. Охрабрујемо Вас да са заједницом поделите примере добре праксе, као и да промовишете могуће идеје за даљи рад у овој области (можете се позвати на линкове ка примерима добре праксе, публикацијама које желите да промовишите, итд).

Све додатне информације у вези са конкурсом можете добити слањем упита на имејл адресу: adult-education@tempus.ac.rs или позивом на број телефона: 011 33 42 430.