Erazmus dani 2019

ŠTA SU ERAZMUS DANI?

Od osnivanja programa Erazmus mobilnosti 1997, blizu 10 miliona građana Evrope iskusilo je Erazmus mobilnost. U okviru sledećeg Erazmus programa (2021-2027), novih 12 miliona će imati fantastičnu priliku da doživi Evropu i mnogo više. U mnogim zemljama glas ovih miliona će se čuti tokom proslave tri dana Erazmusa pod nazivom #ErasmusDays.

10, 11 i 12. oktobra 2019. godine proslavićemo tri dana Erazmus+ Programa zajedno sa ostalim zemljama učesnicama u Evropi.

Ovo je jedinstvena prilika da se organizuje događaj, podeli Erazmus iskustvo i proširi vest o vašim projektima. Centralni deo Erazmus dana 2019 je internacionalna mobilnost. U 2018. godini 1435 događaja je organizovano u čak 39 zemlje. Preko 116 miliona građana je čulo vest… da li ste spremni da to isto uradite i ove godine? Pogledajte video najavu koju je pripremila francuska nacionalna agencija.

Bez obzira na to da li ste korisnik Erazmus+ ili ste alumni, #ErasmusDays će vam dati šansu da podelite svoja iskustva, organizujete događaje i proširite vest o ovom projektu.

Da li želite da studirate ili se obučavate u inostranstvu?
#ErasmusDays vam nudi tri dana da naučite sve o Erazmus+ programu, kao i da popričate sa korisnicima ovog programa koji će vam preneti svoje iskustvo.
Izložbe, koncerti, takmičenja, seminari, partnerske mreže, otvoreni dani, distribucija dokumenata vezana za evropsku mobilnost, digitalne prezentacije.. svi ovi događaji biće organizovani u mnogim zemljama tokom #ErasmusDays.

Zato ne gubite ni jedan trenutak, već se prijavite za organizaciju događaja, učestvujte u nekom događaju blizu vas, podelite informacije o tom događaju i vašoj vezi sa Evropom na društvenim mrežama putem oznake #ErasmusDays!


Kako da organizujete događaj?

Kreirajte događaj koji će predstaviti uticaj vašeg projekta i/ili koji će podeliti iskustvo korisnika Erazmus+ programa ili iskoristite priliku #ErasmusDays 2019 da biste organizovali događaj koji ste planirali. Neophodno je da se prijavite najkasnije do 9. oktobra 2019. godine na #ErasmusDays 2019 vebsajtu kako bi vaš događaj bio registrovan. Da biste se prijavili potrebno je da popunite sledeće podatke:

  • Naziv događaja koji se organizuje;
  • Opis događaja na engleskom jeziku;
  • Naziv organizatora i mejl adresa;
  • Vrsta organizacije (škola i predškolska ustanova/visokoškolska ustanova/obrazovanje odraslih/profesionalne obuke/ organizacije mladih);
  • Vrsta događaja (animacija, koncert, festival/ filmska projekcija/ prezentacija/ sastanak/ otvorena vrata/ originalna ideja/ konferencija/ drugi događaj/prezentacija/okrugli sto/ najave/ priredba, izložba /sportski događaj, takmičenje/virtualni događaj);
  • Datum događaja: oktobar 10/ 11 / 12;
  • Mesto događaja;
  • Adresa događaja;
  • Vebsajt/ Facebook / Twitter / Instagram organizatora;
  • Slika (format: jpeg).

Takođe, na sledećem linkovima možete da preuzmete promotivne vizuale za pripremu vaših događaja:

LOGO – bela pozadina
LOGO – plava pozadina
BANER ZA SAJT – 970×250
BANER ZA SAJT – 300×600
BANER ZA SAJT – 300×250
NALEPNICA
POSTER
RAZGLEDNICA
ZAGLAVLJE – POTPIS