Еразмус дани 2019

ШТА СУ ЕРАЗМУС ДАНИ?

Од оснивања програма Еразмус мобилности 1997, близу 10 милиона грађана Европе искусило је Еразмус мобилност. У оквиру следећег Eразмус програма (2021-2027), нових 12 милиона ће имати фантастичну прилику да доживи Европу и много више. У многим земљама глас ових милиона ће се чути током прославе три дана Еразмуса под називом #ErasmusDays.

10, 11 и 12. oктобра 2019. године прославићемо три дана Еразмус+ Програма заједно са осталим земљама учесницама у Европи.

Ово је јединствена прилика да се организује догађај, подели Еразмус искуство и прошири вест о вашим пројектима. Централни део Еразмус дана 2019 је интернационална мобилност. У 2018. години 1435 догађаја је организовано у чак 39 земље. Преко 116 милиона грађана је чуло вест… да ли сте спремни да то исто урадите и ове године? Погледајте видео најаву коју је припремила француска национална агенција.

Без обзира на то да ли сте корисник Еразмус+ или сте алумни, #ErasmusDays ће вам дати шансу да поделите своја искуства, организујете догађаје и проширите вест о овом пројекту.

Да ли желите да студирате или се обучавате у иностранству?
#ErasmusDays вам нуди три дана да научите све о Еразмус+ програму, као и да попричате са корисницима овог програма који ће вам пренети своје искуство.
Изложбе, концерти, такмичења, семинари, партнерске мреже, отворени дани, дистрибуција докумената везана за европску мобилност, дигиталне презентације.. сви ови догађаји биће организовани у многим земљама током #ErasmusDays.

Зато не губите ни један тренутак, већ се пријавите за организацију догађаја, учествујте у неком догађају близу вас, поделите информације о том догађају и вашој вези са Европом на друштвеним мрежама путем ознаке #ErasmusDays!


Како да организујете догађај?

Креирајте догађај који ће представити утицај вашег пројекта и/или који ће поделити искуство корисника Еразмус+ програма или искористите прилику #ErasmusDays 2019 да бисте организовали догађај који сте планирали. Неопходно је да се пријавите најкасније до 9. октобра 2019. године на #ErasmusDays 2019 вебсајту како би ваш догађај био регистрован. Да бисте се пријавили потребно је да попуните следеће податке:

  • Назив догађаја који се организује;
  • Опис догађаја на енглеском језику;
  • Назив организатора и мејл адреса;
  • Врста организације (школа и предшколска установа/високошколска установа/образовање одраслих/професионалне обуке/ организације младих);
  • Врста догађаја (анимација, концерт, фестивал/ филмска пројекција/ презентација/ састанак/ отворена врата/ оригинална идеја/ конференција/ други догађај/презентација/округли сто/ најаве/ приредба, изложба /спортски догађај, такмичење/виртуални догађај);
  • Датум догађаја: октобар 10/ 11 / 12;
  • Место догађаја;
  • Адреса догађаја;
  • Вебсајт/ Facebook / Twitter / Instagram организатора;
  • Слика (формат: jpeg).

Такође, на следећем линковима можете да преузмете промотивне визуале за припрему ваших догађаја:

ЛОГО – бела позадина
ЛОГО – плава позадина
БАНЕР ЗА САЈТ – 970×250
БАНЕР ЗА САЈТ – 300×600
БАНЕР ЗА САЈТ – 300×250
НАЛЕПНИЦА
ПОСТЕР
РАЗГЛЕДНИЦА
ЗАГЛАВЉЕ – ПОТПИС