Еразмус повеља за високо образовање

Eразмус повеља за високо образовање (Erasmus Charter for Higher Education – ECHE) је документ на основу кога Европска комисија високошколским установама из програмских земаља додељује акредитацију на основу које могу да конкуришу и учествују у пројектима Еразмус+ програма. Она садржи основне принципе које високошколске установе морају да поштују да би могле да учествују у Програму. Еразмус повеља пружа основни оквир квалитета европске и интернационалне сарадње.

Високошколске установе из програмских земаља дужне су да поседују Еразмус повељу за високо образовање како би могле да учествују у пројектима мобилности и сарадње, док се високошколске установе из партнерских земља, међу којима је и Србија, на принципе Еразмус повеље обавезују потписивањем интер-институционалног уговора са високошколским установама из програмске земље.

У складу са припремним мерама за пуноправно учешће Републике Србије у Еразмус+ програму, акредитоване самосталне високошколске установе из Србије у текућем позиву могу да конкуришу за доделу Еразмус повеље за високо образовање.

На позив се могу пријавити све акредитоване самосталне високошколске установе из Републике Србије. Рок за пријаву је 22. март 2018. године до 12.00 часова по средњоевропском времену.

О резултатима конкурса подносиоци пријава ће бити обавештени до краја септембра 2018. године.

Текст позива, као и информације које се тичу процеса подношења пријаве, пријавних формулара и критеријума за оцењивање пријава можете наћи на страници Извршне агенције за програме у области образовања, медија и културе (EACEA).

Презентацију о Еразмус повељи за високо образовање можете да преузмете овде.

За све додатне информације и подршку можете контактирати Групу са високо образовање Фондације Темпус путем адресе higher-education@tempus.ac.rs и телефона 011 33 42 430, oпцијa 4.