KA1 – Erazmus Mundus zajednički master programi

U okviru ključne aktivnosti 1 programa Erazmus+ visokoškolske institucije iz Srbije mogu biti partneri u projektima za kreiranje zajedničkih master programa sa visokoškolskim institucijama iz zemalja Evropske unije.

Ključna aktivnost 1 programa Erazmus+ pruža šanse državljanima Srbije da dobiju stipendije za zajedničke master studije, pod uslovom da se prijave za određene master programe čiji se spisak nalazi na sajtu Izvršne agencije EACEA (raniji master programi Erazmus Mundus)

Studenti i nastavno osoblje ne mogu da podnose samostalne prijave za stipendije za mobilnost Evropskoj komisiji, agencijama ili kancelarijama Erazmus+ već treba da se obrate nekoj od organizacija ili institucija koje učestvuju u projektima i primaju podršku iz programa Erazmus+.

Visokoškolske institucije iz Srbije koje žele da učestvuju u projektima Erazmus+ za sada ne moraju da poseduju Erazmus povelju za visoko obrazovanje.

Više detalja o prijavi projekata za Erazmus Mundus zajedničke master programe nalazi se na sajtovima Evropske komisije i Izvršne agencije:

http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/joint-master_en.html

https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/actions/key-action-1-learning-mobility-individuals/erasmus-mundus-joint-master-degrees_en

Poslednje modifikovano: novembar 17, 2015Publikacije: