КА2 – Европски универзитети

Од конкурсног рока 2019, Еразмус+ програм уводи нови концепт финансирања Европских универзитета. Овај програм је саставни део Савеза знања у оквиру Кључне акције 2, а пријаве се подносе директно Извршној агенцији за програме у области образовање, културе и медија (EACEA).

Европски универзитети подразумевају партнерства између најмање 3 високошколске установе из Програмских земаља, а учешће је отворено и за високошколске установе из Партнерских земаља. Циљ програма је стварање инклузивних савеза високошколских установа који ће допринети развоју заједничких студијских програма, међународних тимова који ће се бавити заједничким друштвеним изазовима, те унапредити системе студентских размена које ће бити интегрисане у студијске програме.

У конкурсним роковима 2019 и 2020 спроводе се пилот позиви за пројекте. У наредном програму који ће трајати од 2021. до 2027. године очекује се да Европски универзитети постану устаљена шема финансирања.

Више информација о условима конкурса и начину пријаве можете наћи на сајту Извршне агенције у Бриселу, као и у Програмском водичу.

Последње модификовано: November 11, 2019Публикације: