Додељене eTwinning Националне ознаке квалитета за 2019/2020

eTwinning национални тим за подршку доделио је националне ознаке квалитета васпитачима и наставницима основних и средњих школа који су пријавили своје пројекте за евалуацију за 2019/2020. школску годину.

Упркос другачијим околностима изазваним пандемијом вируса COVID-19, ове године су за националну ознаку квалитета наставници пријавили 354 пројекта, а додељено је 303 националне ознаке квалитета.

Национална ознака квалитета јесте начин препознавања eTwinning пројеката високог квалитета на основу стандарда које поставља Централна служба ове највеће мреже наставника на свету.

Ово признање се додељује васпитачима и наставницима у основним и средњим школама. Ознака квалитета означава да је васпитач или наставник у једном или више еTwinning пројеката остварио допринос високог квалитета у више области – педагошка иновација, интегрисаност у наставни план, сарадња, употреба технологија и значај остварених резултата. Квалитет се мери на основу стандарда које прописује Централни тим eTwinning мреже.

Ове ознаке су битне и због тога што отварају могућност покретачима и учесницима пројеката за добијање награда на нивоу целе еTwinning заједнице која укључује све европске земље и још 8 земаља из непосредног окружења (Тунис, Либан, Јордан, Азербејџан, Јерменија, Грузија, Молдавија и Украјина).

Списак добитника националне ознаке квалитета биће објављен у целости на нашем сајту када се добију сагласности наставника за објављивање података.