Dodeljene eTwinning Nacionalne oznake kvaliteta za 2019/2020

eTwinning nacionalni tim za podršku dodelio je nacionalne oznake kvaliteta vaspitačima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji su prijavili svoje projekte za evaluaciju za 2019/2020. školsku godinu.

Uprkos drugačijim okolnostima izazvanim pandemijom virusa COVID-19, ove godine su za nacionalnu oznaku kvaliteta nastavnici prijavili 354 projekta, a dodeljeno je 303 nacionalne oznake kvaliteta.

Nacionalna oznaka kvaliteta jeste način prepoznavanja eTwinning projekata visokog kvaliteta na osnovu standarda koje postavlja Centralna služba ove najveće mreže nastavnika na svetu.

Ovo priznanje se dodeljuje vaspitačima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama. Oznaka kvaliteta označava da je vaspitač ili nastavnik u jednom ili više eTwinning projekata ostvario doprinos visokog kvaliteta u više oblasti – pedagoška inovacija, integrisanost u nastavni plan, saradnja, upotreba tehnologija i značaj ostvarenih rezultata. Kvalitet se meri na osnovu standarda koje propisuje Centralni tim eTwinning mreže.

Ove oznake su bitne i zbog toga što otvaraju mogućnost pokretačima i učesnicima projekata za dobijanje nagrada na nivou cele eTwinning zajednice koja uključuje sve evropske zemlje i još 8 zemalja iz neposrednog okruženja (Tunis, Liban, Jordan, Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija, Moldavija i Ukrajina).

Spisak dobitnika nacionalne oznake kvaliteta biće objavljen u celosti na našem sajtu kada se dobiju saglasnosti nastavnika za objavljivanje podataka.