eTwinning национална онлајн конференција „Спровођење наставе на даљину уз помоћ eTwinning портала”

Фондација Темпус и eTwinning национални тим за подршку позивају заинтересоване васпитаче, учитеље и наставнике да се пријаве за учешће у националној eTwinning конференцији „Спровођење наставе на даљину уз помоћ eTwinning портала“, која ће се одржати 24. и 25. новембра 2020. године. Конференција се одржава онлајн. Првог дана програм ће трајати од 10-13 часова, док ће другог дана програм трајати од 13-16 часова. Агенда ће бити објављена накнадно.

Циљ конференције је да представи конкретне смернице и алате наставницима за спровођење наставе на даљину или комбинованог модела наставе. Учесници ће имати прилику да више сазнају о томе како им eTwinning портал може помоћи у спровођењу наставе на даљину, укључујући и теме као што су планирање и организација наставе на даљину уз помоћ eTwinning портала, праћење рада ученика на порталу и оцењивање код наставе на даљину, као и како остварити интерактивност у настави на даљину уз помоћ eTwinning портала и његових алата. Учесници ће, такође, имати прилику да размене досадашња искуства у вези са овом темом као и да се упознају са конкретним примерима, продискутују и поделе примере добре праксе. На конференцији ће бити представљени добитници eTwinning признања (Националних ознака квалитета и eTwinning ознака за школе).

Поред пленарних излагања учесници конференције имаће прилику да се на практичан начин кроз онлајн радионице ближе упознају са применом портала у настави. Радионице ће бити организоване у два термина. Напомињемо да је потребно да учесници одаберу само један термин за радионицу.

Конференција је намењена свим васпитачима, учитељима и наставницима у основним и средњим школама без обзира да ли имају искуство у раду на eTwinning порталу. Учешће на конференцији је бесплатно, а број места је ограничен. Приликом избора учесника водиће се рачуна о равномерној заступљености учесника из различитих установа, као и о редоследу пријаве. Пријаве наставника који су добили националне ознаке квалитета биће аутоматски прихваћене.

Пријављивање за учешће на конференцији отворено је до 15. новембра 2020. у 23:59, а врши се путем регистрационог формулара.

Пријављени кандидати ће бити обавештени о статусу пријаве након истека рока за подношење пријава.

 

Позив за дељење примера добре праксе

Ове године, током пленарних излагања, део конференције биће посвећен представљању примера добре праксе примене eTwinning-а у настави. Отворен је позив за све наставнике који активно користе eTwinning у настави да пошаљу свој пример добре праксе путем следећег формулара до 15. новембра 2020. у 23:59.  Најбољи примери биће представљени на конференцији док ће остали примери бити подељени у групи на eTwinning порталу. Пријаве ће се оцењивати на основу следећих критеријума: употреба eTwinning-а у обради редовних наставних јединица,  интерактивност и активно укључивање ученика, употреба ИКТ алата у оквиру eTwinning-а.

Све додатне информације о конференцији и позиву могу се добити путем телефона и е-поште:

Телефон: 011/3342 430, опција 7

Е-пошта: etwinning@tempus.ac.rs